Hurmayı her zaman tüketmek için 10 neden

Hurma, sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum olmak üzere birçok mineral ile vitamin içermesiyle sağlığımız üzerinde pek çok önemli fayda sağlıyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma genellikle iftar atıştırmalığı olarak tüketilen bir besin. Aslında hurma sadece Ramazan'da değil, yılın her ayında sofralarımızda bulunması gereken besinler arasında yer alıyor.
Beslenme ve Diyet uzmanı Özge Güneş, hurmayı düzenli olarak tüketmeniz için 10 önemli nedeni anlattı.
​1. CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR
Hurmanın antioksidan içeriği hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Bu sayede dokusu yenilenen cilt daha genç bir görünüme kavuşuyor.
B vitamininden de zengin olan hurma, bu özelliğiyle cilt üzerinde oluşan tahriş ve yaraların hızla iyileşmesinde yararlı oluyor. Cildin ihtiyacı olan nemi de sağlayarak daha elastiki bir yapıya sahip olmasına katkıda bulunuyor.
​2. KALP SAĞLIĞINI KORUYOR
Kan basıncını (tansiyon) dengeleyen ve kalp ritmini düzenleyen yaşamsal minerallerden biri olan potasyumdan zengin olan hurma, hiç kolesterol içermemesi nedeniyle kalp dostu besinler arasında yer alıyor. Güçlü bir antioksidan olması sayesinde kalbi zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruyarak, damar tıkanıklıkları riskini düşürüyor.

3. HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR
A ve B vitamininden zengin olması ve içerdiği yüksek miktardaki magnezyum sayesinde hafızanın güçlenmesini destekliyor. Bu durum, özellikle yaşlılık ve çocukluk döneminde düzenli hurma tüketiminin hafıza güçlenmesinde faydası olabileceğini düşündürüyor.
Son yapılan çalışmalarda, hurmada yüksek oranda bulunan A vitaminin bir türü olan B-karotenin düzenli olarak tüketilmesinin hafıza kaybının önlenmesinde faydalı olabileceği gösterilmiş.
​4. ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR
Lif oranın yüksek olması, midede uzun süre kalarak sindiriminin yavaş olmasını sağlıyor.
Böylece kendimizi daha uzun süre tok hissederek, besin tüketimini azaltmış oluyoruz.
Ancak unutmamak gerekir ki 4 adet hurma bir porsiyon meyveyle eşdeğer olup, ortalama 60 kalori içeriyor. Dolayısıyla özellikle zayıflama sürecinde miktarına dikkat ederek tüketilmesi gerekiyor.
​5. DEPRESYONDAN KORUYOR
Hurma günümüzde sıkça karşılaşılan stres ve stres tabanlı hastalıkların önlenmesinde de fayda sağlıyor.
Yapılan çalışmalar hurmada yüksek miktarda bulunan B6 vitamini ve magnezyumun sinir sistemini güçlendirdiğini göstermiş.
​6. ENFEKSİYON RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR
Hurma içeriğindeki A ve C vitamini sayesinde vücudu zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizleyen güçlü bir antioksidan. Ayrıca içerdiği yüksek orandaki magnezyum sayesinde vücutta oluşabilecek enfeksiyonların riskini düşürüyor.
​7. SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR
100 gramında 6,7 gram lif içeren hurma yüksek lifli meyvelerin başında geliyor. Sindirim sisteminin düzenlenmesi de hemoroit, kolon kanseri ve kolit gibi sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltıyor.
​8. GÖZLERİMİZİN DOSTU
Hurma gözlerimizin dostu olan beta karotenden zengin bir besin.
​9. KANSIZLIĞA KARŞI ETKİLİ
İçeriğindeki demir, kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini artırıyor.
10. KEMİK GÜÇLENDİRİYOR
Kalsiyum ve fosfattan zengin olan hurma güçlü kemik oluşumu sağlıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.