İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, parti ayrımı yapmadan tüm eczacı milletvekili aday adaylarını gönülden desteklediklerini belirtti
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayları Bülent Delican ve Nesrin Ulema ile AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Fevzi Bayram, birlikte İzmir Eczacılar Odası'nı ziyaretlerinde hem kendileri hem de arkadaşları için destek istediler.
Ziyarette konuşan Oda Başkanı Tuncay Sayılkan, "Genel seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde birbirlerinden değerli 3 milletvekili aday adayı meslektaşımızın bizi ziyaret etmesinden büyük bir mutluluk duyuyorum. Halkla bire bir temasın en yoğun olduğu sektörlerden biri olan eczacılık, toplumumuzun da çok sevdiği meslek dallarından biridir. Biz partisi ne olursa olsun eczacıların Ankara'ya gitmesinden mutluluk duyarız. Sorunları bilen arkadaşlarımızın TBMM çatısı altına girmelerini önemsiyoruz" diye konuştu.
ZOR GÖREV
Siyaset yapmanın zor bir görev olduğunu kaydeden Sayılkan, TBMM'de ne kadar çok eczacı milletvekili bulunursa, sektörün sorunlarının o kadar iyi değerlendirilebileceğini, işinin ehli insanların sağlık sektörünün daha iyi seviyelere gelmesine ve vatandaşlarımızın da daha iyi hizmet alabilmesine katkılarının olacağını söyledi.
Ziyarette konuşan Bülent Delican, "Başta sektörümüz olmak üzere tüm sağlık personelinin daha iyi şartlarda çalışması ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla siyasete girdim ve milletvekili aday adayı oldum. Eczacılar arasında siyasete pek sıcak bakılmamasına rağmen, ben eczacı arkadaşlarımızın daha çok siyasette yer alması gerektiğini düşünüyorum. Seçilmemiz halinde İzmir ile Ankara arasında bir köprü vazifesi görerek, kentimizin sektörümüzün sorunlarını takip edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kadın kimliğinin yanı sıra eczacı kimliğiyle de tanınan Nesrin Ulema ise, şunları söyledi: "Siyasette kadın olarak başarılı olmak son derece zordur. Bunu başararak, milletvekili aday adaylığı yolunda yürüyoruz. Sektörümüzün sorunlarını Ankara'da daha iyi anlatabileceğimize inanıyorum. Bu noktada da eczacı arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz."
"Birlikteliğimiz, her ortamda görülür"
AK Parti'li Milletvekili aday adaylarının bir arada aynı yeri ziyaret etmesinin dikkat çektiği belirtildiğinde açıklama yapan Fevzi Bayram da, AK Parti'de bu tür birlikteliklerin her ortamda görülebileceğini kaydetti. Sağlık sektöründe çalışanların daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak için aday olduklarını belirten Bayram, yaşanan sorunların TBMM çatısı altında takipçisi olacaklarını dile getirdi.
