Bugün iftara ne pişirsem? sorusu özellikle ev hanımları tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Ramazan ayında da daha da fazla tüketilen tatlılar ise olmazsa olmazlardan. Peki Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden biri olan un helvası nasıl yapılır? Un helvası için gereken malzemeler nelerdir? İşte un helvası tarifi...
UN HELVASI NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
250 gram tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. Ocağı kapatıp kaşıkla şekillendirin ve servis tabağına çıkarın. Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

