Sağlıklı ve formda kalmak için her yaşa ayrı beslenme

20'Lİ YAŞLAR
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR TÜKETİP BOL SU İÇİN
20'li yaşlarda, gelecekte doğru alışkanlıklar kazanmak adına akıllı beslenme büyük önem taşıyor.
Sağlıklı atıştırmalıklar bu yaşlardaki hızlı yaşam tarzı düşünüldüğünde pratik bir çözüm. Sağlıksız gıdalarla gereksiz kalori almak yerine hızlıca yiyebileceğiniz ceviz, fındık, kuru meyveler gibi yararlı atıştırmalıklara yönelin. Yeterli miktarda su tüketmeye özen gösterin. Alınması gereken temel besinler: Kalsiyum ve folik asit... Kemik gelişimi 20'li yaşların ortasına kadar devam ediyor. Yoğurt ve süt iyi birer kalsiyum kaynağıdır.

30'LU YAŞLAR
KALORİYE DİKKAT EDİP TAZE SEBZE MEYVE TÜKETİN
Kadınlar 30'lu yaşlardan itibaren her on yılda bir yaklaşık yüzde beş oranında kas kaybı yaşıyor ve metabolizmaları yavaşlamaya başlıyor. Bu nedenle egzersizlerle kaslarını güçlendirmeleri ve kalori alımına dikkat etmeleri önemli. Rafine karbonhidratlar yerine tam tahıllı ürünleri, taze yiyecekleri; içecek olarak da suyu tercih edin. Kas kütlenizi koruyabilmek için ise egzersizlerinize güç antrenmanları ekleyin ve kas kaybını azaltmaya yardımcı proteinlerden yeterli miktarda tüketin.
40'LI YAŞLAR
GÜNEŞ YAŞAMINIZIN BİR PARÇASI OLSUN
Menopoz dönemine yaklaştıkça kadınların kolesterol ve tansiyon değerlerinde yükselme gözleniyor. Ancak düzenli egzersiz ve kalp dostu gıdalar ile bu değerleri düşürmek ve kalbi korumak mümkün. Koyu yapraklı sebzeleri, domatesi, diğer meyve ve sebzeleri tercih ederek sağlığınızı koruyun. İşlenmiş ve kızarmış gıdalarda bulunan trans yağları tüketmeyi bırakın. Kalbinizi koruyun.
A, C ve E vitamini gibi antioksidanlar hücre hasarını önlüyor veya geciktiriyor.
Alınması gereken temel besinler: D vitamini ve antioksidanlar.
50'Lİ YAŞLAR
LİFLİ BESİNLER VE YAĞLI BALIKLARLA KALBİ KORUYUN
ABD'deki Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü'ne (NHLBI) göre kadınlarda 55 yaşından sonra kalp hastalığı riski artıyor. Lifler kolesterol düzeylerinin düşürülmesine yardımcı oluyor; bu da kalp sağlığı için fayda sağlıyor. Lifler daha uzun süre tok kalmayı da sağlayarak kiloyu kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor. Omega-3 yağ asidi alımınızı yükseltin. Somon balığı gibi yağlı balıklarla bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Cevizde ve öğütülmüş keten tohumu kolesterolü düşürmeye yardımcı bir omega-3 çeşidi.
Alınması gereken temel besinler: Omega-3'ler ve B12.
60'LI YAŞLAR VE SONRASI
SOSYALLEŞİN YEMEĞİNİZİ PAYLAŞIN, HAREKET EDİN
İyi beslenmeye odaklanırken daha farklı ve çeşitli yiyecekler yemeyi deneyin. Yemeklerinizi arkadaşlarınızla paylaşarak hem farklı tatlar deneyin hem de tüketeceğiniz porsiyonları bölün. Hareket etmeye devam edin. Alınması gereken temel besinler: Tüm besin ögeleri ve probiyotikler... Yaşımız ilerledikçe sindirim sistemimizin sağlığında değişiklikler meydana geliyor.
Yararlı bakteriler azalır ve ince bağırsağımız besinlerin emilimini eskisi kadar iyi gerçekleştiremez.
Yararlı bakteri gelişimini artırmak için beslenmenize probiyotik gıdalar ekleyin. Lahana turşusu gibi fermente yiyecekler ve yoğurt yararlı bakteriler içeren önemli kaynaklardandır. Bol bol tüketmeye özen gösterin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.