SAĞLIKLI kalmak için az miktarda almamız gereken hayati bir mineral olan çinko, bağışıklık fonksiyonunun korunması, yara iyileşmesi, kanın pıhtılaşması, göz sağlığının korunmasında görev alır. Çinko kalsiyum ve diğer minerallerin kemik yapısına bağlanmasına yardımcı olur. Çinko açısından zengin bazı besinler şunlardır; Kabuklu deniz ürünleri (özellikle istiridye), et, bezelye, fasulye ve mercimek, kuruyemiş ve tohumlar, tam tahıllar, yumurta, süt ve süt ürünleri.

LİMONLU SU C VİTAMİNİ İHTİYACINIZI KARŞILIYOR
SABAH rutininizde yapacağınız değişiklikler enerji seviyenizi yükseltebilir. Sabahları içeceğiniz bir bardak limonlu su, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar. Sindirimi destekleyen bu ferahlatıcı içecek, güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir. Soğuk algınlığında akla ilk gelen besinlerden olan limon, portakal ve mandalina gibi C vitamini kaynakları güçlü birer antioksidan deposudur. Her sabah bir bardak limonlu su içmek, vücuda antioksidan desteği sağlar.

DÜZENLİ OMEGA-3 VİTAMİNİ ALMAK YAŞLANMAYI YAVAŞLATABİLİYOR
BİLİM insanları yaptıkları bir çalışmada, düzenli olarak Omega-3 vitamini almanın biyolojik yaşlanmayı yavaşlattığını tespit etti. Araştırmada, günde bir gram Omega- 3 vitamini alan kişilerde biyolojik olarak yaşlanmanın, almayan kişilere göre 4 aya kadar azaldığı görüldü. Özellikle somon, hamsi, uskumru ve sardalyada bulunan omega-3 lahana, ıspanak ve Brüksel lahanası, keten ve chia tohumu, ceviz ile kabuklu deniz ürünlerinde bulunuyor.

