• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Birleşmiş Milletler'e turistik gezi

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.03.2015, 00:00
Birleşmiş Milletler binasında ofisi olan gazeteci Razi Canipligil karış karış gezdirdi beni. Devlet başkanlarının toplantı yaptıları salonları ziyaret ettik, Kofi Annan'ın resminin önünde hatıra foğrafı çektik...

Bir hafta geçti ve dolu dolu geçti. Ne mutlu bana size biraz içinizi açan haberler verebiliyorsam. New York'tan her zamanki gibi bir gösteri ile başlayalım dedim. 'Disgraced'. Perdelerini kapatacağını duyunca bir koşu son gösterilerinden birine yetiştim. Hart Dhillon, Josh Radnor gibi iyi oyuncuların oynadığı süper bir oyun. Müslüman bir erkek Amerikalı karısı ve bir çift arkadaşları ile ilişkileri. Bir gecelik ev davetinde geçen olaylar. Dekor ve oyun dışında sabaha doğru gün ağarırken yükselen ezan sesi tüm seyircileri etkiledi. Her şeyi ile iyi bir oyun.
Oyundan sonra 'Carmine's' Restoran'a geçtik. Burası değişik bir yemek salonu. İtalyan tarzı bir mutfak. Aman kalabalık gidin. Çünkü porsiyonlar o kadar büyük ki tekiyle 4 kişi rahat doyar. Her gittiğimde, günün hangi saati olursa olsun kalabalık olması dikkatimi çekti. Barda da çok keyifli yeniyor burada. Salata ve makarnalar kayda değer.

GREENWICH'DE KAR KEYFİ
Geçen hafta ilk kez gittiğim size de bahsttiğim United Nations (birleşmiş Milletler) binasında ofisi olan gazeteci Razi Canipligil karış karış gezdirdi beni. Hıdrellez toplantısına girdik, dört bir yandan gelen devlet delegelerinin salondaki konuşmalarını izledim. Loungeda kahve içtik, o devlet başkanlarının toplantı yaptıları salonları ziyaret ettik, Kofi Annan'ın resminin önünde hatıra foğrafı çektik...
Burada güzel olan hep aynı yerde kalmak zorunda olmaman. Hele birkaç iyi dostun varsa. Benim çok eski arkadaşlarım Zeynep ve Ziya'ya geçtik hafta sonu için. Şansımız vardı ki 1 gecelik kar yağdı da Greenwich'in karlarla kaplı güzelliğini tattık. Ziya nefis bir mangal almış, devasa. Evin etrafındaki kilometrelerce uzanan karlarla kaplı ormanı öyle bir güzel turladık, dönüşümüzde müjde çığlıkları ile ödüllendirildik. FB son dakika golü atmıştı. Kasabaya inip kutladık, benim kutlama maskotlarım Nurdan ve Gökhan Yüzbaşıoğlu'nun sevimli köpekleri ve 5 çayı için uğradığımız 'Versailles Cafe'deki İrlandalı bebeği kucağıma almamla oldu. 40 dakikalık yol yaparak apayrı bir mevsim, apayrı bir manzara, alabildiğine dev bahçeler içinde harika villalar, malikaneler, nefis bir kasaba, iç içe şık mağazalar, (Hermes bile var) kafe ve restoranlar, apayrı bir medeniyet apayrı bir yaşama geçebiliyorsunuz. Hatta marketler bile ayrı ucuz fiyatlarla önünüze çıkıyor. 1 hafta geçti bugün yine dayanamadık geldik Zeyneplere Yüzbaşıoğlularla. Bu kez tavla, mangallık etler, kar nevaleleri ile. (Yine 1 günlük kar bekleniyor)
Çok sevdiğim arkadaşım, gelmiş geçmiş Türk Sanat Müziği'nin en iyi solistlerinden Yüksel Uzel'in kızı 'yeğenim' dediğim Arzu bende idi geçen hafta. Yüksel çok eski ve çok sevdiğim bir dostum olduğu için Arzu'nun başka bir yerde kalma şansı yok. Şimdilerde Güney Afrika Johannesbourg'da Yüksel'le o özlediğim malikanede oturan Arzu'm yıllarca NY'ta yaşadığı için buraları da çok iyi tanıyor. Her geldiğinde birbirinden güzel yerlere götürür beni. Hepsi ile çok da iyi arkadaş. Restoranlar, kafeler, çok özel butikler... Tüm bunların haricinde bu kez bir de plastik uzmanı eklendi yelpazemize. Anthony N. Labruna.

Amerika'nın ödüllü estetik cerrahı
Manhattan'ın göbeğinde pırıl pırıl bir muayenehane, pırıl pırıl bir servis, pırıl pırıl bir doktor... Neden sizler öğrenmeyesiniz dedim ve sizin için küçük bir söyleşi yaptım estetik cerrah Anthony N. Labruna ile.
- En çok hangi bölgelere plastik müdahale için geliyorlar?
Talep sırası burun, göz, yüz, göğüs.
- Okul?
Cornek Medical Seld. 1990 mezunuyum.
- Hangi bölgeleri okudun?
Önce kafa ve boyun ki çok önemlidir bu bölgeler. 2. plastik müdahale bütün vücut.
- Hastaların en çok hangi ülkelerden?
Amerikalı, Arap, Avrupalı...
- Yaşamında hiç keşken oldu mu?
Doğuştan çok mutlu biri olduğum için her şeyi olumlulukla karşılarım. Hiç de geri bakmam.
- Her gelen hastana çare arar bulur musun?
İnan ki kabul ettiğimden çok reddettiğim olmuştur. Şahane bir elbise düşün. Bu herkese yakışmaz. Bazı insanlar dış görünümlerinde bir şeyler değiştirmek isterler. Ama unuturlar ki önce iç problemleri varsa onları halletmeleri gerekir. Hemen başka bir hekime yollarım, önce onu halletsinler diye.
- Mesela?
Bir kaç kere olmuştur bu. Hastam gelir kocam, "Yaşlandın, şu gözaltını vs. gerdir" dedi diye yakınır. İnsanın kendi kabullenmesi ve istemesi lazım başarılı bir müdahale olması için.
Bir gün göğsünde silikon olan bir kız geldi. "İyi olmamış yeni takalım" dedi. Kendi kızım ailem gibi görürüm hastalarımı. Ameliyat anında ailesine yani anne ve babasına 'kendi gögüsleri çok güzel silikonları çıkardım, hiç ihtiyaç yok' dedim. 'Kızar sen tak.' dediler dinlemedim. Şimdi kız bana teşekkür ediyor.
Mutlu bir aile babası olan Labruna, Manhattan Plastic Surgery PLLC'nin idarecisi yani müdürü aynı zamanda. Castle Collony Med. Ltd. tarafından 'American Top Doctor'u seçilmiş, bir çok ödülü olan genç değerli bir hekim. Tanıştığım ve görüştüğüm için gurur duydum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA