• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Sanattt dolllu iiikiii hafffttta

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2016, 00:00
Tam 4 saat süren ‘A Long Day’s Journey Into Night’, Tony adayı oyuncularıyla ‘The Crucible’ ve Rupert Everett’in idealleri için hapsi bile göze alan Oscar Wilde rolünde olduğu ‘The Juda’s Kiss’... İyi pazarlar... Geçen pazar size mektubumu gönderemedim.
Vazgeçemediğim Samsung'um arka cebimde maalesef ekran ezilmesine uğradı ve de epey uğraşılarla en sonda spice market semtinde yeni açılan dev mağazasına götürdüm telefonumu. Randevumu aldım. 1 saat vaktim olduğundan hemen karşıda bulunan The Standart'ın açık havadaki restoranında nefis bir yemek yedim. Ramdevuma geçince derler ya kursağımda kaldı ümitlerim...
Hakikaten kaldı. Telefonum Avrupa tipi olduğundan ekranı ancak en yakın 1 haftada gelirmiş.
Bizim cin Levent sesimi pek heyecanlı duyunca herkese siparişlerinden dolayı şaşırdığım 'Amazon'dan 2 gün içinde elime geçen bu kez 2 hatlı ve de edge yani köşeli denen son tipini getirtti adresime. Bazan yeni kardeşlerin bilgiçlikleri iyi oluyor.
Böylece resimlerime kavuştum, işte yeni haberler.

AYAKTA ALKIŞLADIM

2 haftada tiyatro haberlerim tahmin edersiniz ki epey birikti. Hangisinden başlasam? En uzun süreninden...
Tam 4 saat süren 'A Long Day's Journey Into Night'... sanaçılar muhteşem, yazar klasiklerin en iyilerinden, dekor çok sağlam.... Daha ne isteyebilir bir Broadway hayranı?
Yani ben. Eser Eugene O'Neill, set designer Tom Pye. Ve sanatçılar yıllardır hayranı olduğum Jessica Lange, sanatçılığını çok beğendiğim Gabriel Byrne ve Michael Shannon gibi 2 çok iyi sanatçı daha.
Tony ödülüne aday bu sağlam oyun ve sanatçılarını ayakta alkışladım.

CADI SAVAŞLAR

Önceki 2 hafta hep tiyatroya gittim.
İşte bir tanesi daha... Yine çok sağlam bir yazar Arthur Miller'e ait 'The Crucible' Bir zamanlar cadılara karşı savaş açanlarla cadı pozisyonundakilerin arasındaki mutsuzluk veren olaylar. Süper bir oyun ile epey düşünceye götürüyor sizi. Oyunculardan Elizabeth Teeter ve Tony'e aday gösterilen Saoirse Ronan harikalar.

WILD ROLÜNDE

Veeee geçen haftaki muhteşem bir gösteri.
'The Juda's Kiss'. Sağlamın sağlamı aktör sizin de tanıdığınızı tahmin ettiğim Rupert Everett. Bir devrin idealleri için hapsi bile göze alan Oscar Wilde rolünde ve çok ama çok başarılı bir rolde. Zaten birçok değerli ödülün sahibi Everett için basında 'Oscar Wilde rolü Rupert Everett için yazıldı ve de kendisi bu rol için yaratıldı' diye yazıldı.

BALE HARİKALARI

Size bol Broadway haberinden son günlerin en sevilen faaliyetine geçiyorum. Bale... bale... bale...
Her sene olduğu gibi Mayıs, Haziran aylarında başta Lincoln'da Metropolitan ve David Kohl'da ve New York City Center'da inanılmaz bale harikaları sergileniyor.
Başta American Ballet Theater ve Alvin Alley olmak üzere...

ENERJİ VERİYOR

Gelelim günlük hayata. Benim canım dostlarımdan bir tanesinin daha (Bu kez 2. gelişi) beni çok mutlu etti. Sabah 7'de arar, "Besim abiiii, uyandırmadım değil mi? Hadi kahvaltıya gidelim" diye günümüz başlıyor.
Soho, uptown, midtown, town town dolaşıyoruz. Her gün mutlak 'Sant Ambrous'ta kahve keyfi, gece 'The Mark'ta kapının önünde gece kahvesi keyfi mutlak... Sağlam kardeşliği, sempatisi, kıvrak zekası, dostluğu ile benden 2 jenerasyon küçük olmasına rağmen canım kardeşim Cihanna... İçimi açıyor, kendi gençliğimi anımsatıyor...

SOKAKTA ÜCRETSİZ ŞARJ

Bu arada hani yazmadan geçemeyecekleim arasında buradan yenilikler...
Sokaklarda adım başı konan yeni icatlar var. Bilhassa Manhattan'ın kalabalık yerlerinde her köşebaşında ücretsiz wi-fi bağlantısı yapan, telefon ve bilgisayarlarınızı şarj edebileceğiniz ışıklı direkler kuruldu. Daha da ileri gidilerek yeraltı metro 'subway' duraklarına da serbest wi-fi hatları kuruldu.
Daha yazacak hani derler ya bu kadar, bizde öyle değil çok şeyler var daha yazacak. Ama sahifemiz doldu. Bakarsınız haftaarası ek yaparız.
Sizleri çok seviyorum ve de çok özledim. Sağlıkla kalınız....

Türk mutfağının New York temsilcisi

Sezarın hakkı... goes to Ceasar... Evet başka izahatı yok.
New York'un da hakiki Türk yemeğinin tek duayeni Orhan Yeğen. Yemek ve bilhassa Türk yemeği, servisi, bilgileri, kısacası Türk yemeğinin dünya ustası Yeğen ile hem Türk mutfağını belki bir nebze görebilirim, Amerika gibi restoranı çok bol ama çok önemli olan New York ta tek olan bu duayenle aynı yerde olmak için her gece yanındayım.
Ve de çok mutluyum. Bilirsiniz hep en iyileri, rakipsizleri seçerim. Her akşam o kadar güzel insanlar ağırlanıyor, o kadar sağlam menüler çıkıyor ki herkes kapıdan neşe içinde ve tebrikler yağdırarak çıkarken bu barizleşiyor. Her akşam gelen kişilere yetişebildiklerimle minik söyleşiler yapıyorum. Çoğu da Yeğen'i mutlak yakalayıp hem yemekler hakkında bilgi almak hem de tanışıp tebrik etmek istiyor. Geçen akşam çok şık bir hanım geldi. Yemekleri sorarken biz de kim olduğunu...
National Radio'da programları olan depresyon, ilişkiler, gıda vs mevzu ve sorunlarda TV programlarının aranılan isimlerinden biri çıktı, Beatty Cohan. Her gün birbirinden değerli kişileri ağırlamaya devam 'Şipşak' restoranda...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA