• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Dünya Sanatçısı’ Shakira’nın fotoğrafı BÜLENT GÜRLÜK

‘Dünya Sanatçısı’ Shakira’nın fotoğrafı

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2017, 00:00

Akıllı telefonlarla dünyamız avuçiçi kadar küçüldü... Özellikle sosyal medya paylaşımları sayesinde yeryüzünün bir ucundan, diğer ucundaki insanların evlerine, işyerine, yaşam alanlarına rahatlıkla sokulabiliyor; her kesimden insanın kişiliği, ilişkileri, hayat tarzı, giyimi, boyu posu, kilosu, duygu ve düşünceleri hakkında fikir sahibi olabiliyoruz.
Eskiden ancak televizyon ya da gazetelerde görebildiğimiz ünlülerin özel hayatlarını, evlerini, tatillerini, aşklarını, hobilerini merak ederdik. Şimdi beş yaşındaki çocuk bile, bütün popçuların, topçuların, oyuncuların, mankenlerin her türlü ayrıntısını sıralayıveriyor.
Favori renklerinden fobilerine, burçlarından inançlarına, hasımlarından dostlarına kadar...

Böyle olunca, o kapalı kutu, sır ve gizem dolu hayatlar son buldu.
Artık şöhretin kriterlerini belirleyen nitelikler ulaşılmaz olmak, kibir ve sürekli merak uyandırmak değil. Çünkü ünlü ya da sıradan, zengin ya da fakir, işçi ya da siyasetçi fark etmez.
Herkesin hayatı bir diğerinin gözlerinin önünde. Boy boy fotoğraflar, altında süslü yorumlar, aykırı fikirler, kişisel bilgiler, her şey ama her şey elimizde...
Bu yüzden günümüz insan ilişkilerinde başarının kriteri 'dünya insanı' olabilmek.
Kimseye caka satmaya, tepeden bakmaya gerek yok. Facebook ya da instagram'da, dağdaki çobanla benim 'beğenim' bir! Örneğin bir film yıldızının 'hayran' ayırma lüksü var mı? İnsan kazanmak, herkesi adam yerine koymanıza bağlı...

Geçen gün bir İspanyol magazin sitesinde, dünyaca ünlü Kolombiyalı şarkıcı Shakira'nın instagram hesabında paylaştığı fotoğrafı yüzünden hayranlarının sert eleştirilerine maruz kaldığı yazıyordu...
Sapsarı saçlarının dipleri siyah kaldığı için kimi takipçilerinin nefret kustuğu, bazılarının ise o görüntü karşısındaki hayal kırıklıklarını yansıttığı yorumlar uzayıp gitmiş! İspanya'da bir Hıristiyan bayramı olan 'Three Kings Day' kutlamalarından fotoğraf paylaşan Shakira, başında rengarenk tacı ve gülümseyişiyle ışık saçıyor oysa ki... Ama sarının altında simsiyah sırıtan saç dipleriyle verdiği görüntüye, 'dikkatsiz' ve 'korkunç' gibi ifadeler yakıştırılmış.
Üstelik bu fotoğrafına gelen yorumlarla ilgili, 'Siempre Mujer' adlı magazin dergisinde bir kritik yayımlandı ve tepkiler birçok haber sitesine konu edildi.

Peki ya güzel şarkıcı ne yaptı? Ne yorumların altına yakışıksız bir tek cümle yazdı, ne de magazinde çıkan haber ve kritiklerin sahiplerini paylamaya uğraştı. Hiç sesini çıkarmadan, polemiklere yol açmadan, futbolcu eşi Pique'ye banyoda saçlarını yıkattığı komik video görüntülerini paylaştı instagramda ve sosyal medyayı bu kez sempatisiyle salladı...
Saçlarına yönelik eleştirilerden de eser kalmadı!

Ama bizde uyduruk bir pop şarkıcısı bile saç boyası yüzünden eleştirilse ve magazine malzeme edilse, her yoruma ayrı ayrı karşılıklar döşenirdi.
Bununla da yetinmez, kendisini beğenmediğini yazan-söyleyen herkesle ağız dalaşına girer, bazı gazetelerde manşet olacak skandal lakırdılarla üste çıkmaya kalkışırdı. Çünkü bizdeki ışıksız starlar bırakın 'dünya sanatçılığını', henüz 'dünya insanı' kimliğini takınabilmiş değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA