• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cinsel mutluluğun anahtarı Tantra’da FİLİZ İÇKE ÖNAL

Cinsel mutluluğun anahtarı Tantra'da

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2011, 00:00
Masajın, meditasyon, yoga, nefes egzersizleri gibi birçok yöntemi bir arada barındıran Tantra uygulamaları üç seansın sonunda çiftlere çok daha mutlu, sevgi dolu ve anlamlı bir ilişki vaat ediyor

Kozmik Bilim Akademi Kurucusu ve Tantra Eğitmeni Resul Arslan, "Tantra cinselliğin hem erkekte, hem de kadında çok farklı boyutlarda yaşanmasını amaçlayan bir düşünce ve sistemidir. Masajın yanı sıra, kişide enerji noktalarının açılmasını, meditasyon, yoga, nefes egzersizleri, içsel bağımsızlığın sağlanması gibi pek çok unsuru içinde barındırır" diyor.
-Tantra nedir?
Tantra kelimesi "tan" kökünden gelir ve "uzanmak", "devam etmek", "çoğalmak" anlamlarına gelir. Tantra aynı zamanda "bilgiyi geliştiren ve çoğaltan" anlamında da kullanılır. Budizm'in ve Hinduizm'in bir kolu olarak doğan Tantra felsefesi 2. yüzyıldan beri kullanılmaktadır.
-Tantra masajının amacı nedir?
Tantra'da hedef; vücudun haz alma yeteneklerinin yok edilmesi yerine, bilenerek ve en üst hazlara ulaşarak, bilincin aşılmasıdır. Tantra cinselliğin hem erkekte, hem de kadında çok farklı boyutlarda yaşanmasını amaçlayan bir düşünce ve sistemidir. Tantra masajın yanı sıra, kişide tıkalı olan enerji noktalarının açılmasını (çakralar), meditasyon, yoga, nefes egzersizleri, içsel bağımsızlığın sağlanması gibi pek çok unsuru içinde barındırır.
-Tantra sadece cinsel mutluluğa mı hizmet eder?
Hayır, içinde sevgi de var , aşk da var. Tantra yaşamdır aslında. İnsana vücudunu öğretir. İnsanlar vücutlarını tanımıyor...
-Buna bir örnek verir misiniz?
Örneğin "Kalbinden nefes al" dediğimizde kişi bunu nasıl yapacağını blimiyor. Nefesi burnundan al beynine ver dediğimizde şaşırıyor. Halbuki bu insanlarda olan bir özellik. Kendilerini tanımıyorlar. Örneğin çoğu erkek kadına sadece vücut olarak bakıyor, beynine bakabilmeyi bilmiyor. Kadın bir sanat eseri gibidir aslında. İçine girebilmen gerekir; duygularını anlamak, dokunduğunda hissetmek, gözlerine bakmak... Örneğin ben tantrayı bildiğim için yolda yürüyen birinin ne mantalite taşıdığını yürüyüşünden, konuşmasından ve hareketlerinden anlarım. Çünkü içine girebilirim. Ben de bunu 15 sene önce bilmiyordum...
-Tantra ile tanışmanız nasıl oldu?
Kitaplar sayesinde. Okudukça merakım arttı ve Hindistan'a gidip eğitimi aldım. Orada bunu sadece öğrenerek değil, hissederek daha yoğun yaşadım. Çakralarımın açıldı.
Bütün çakralarım kapalıydı, beynim kapalıydı. Beynimi açtım. Tantra her şeyi öğretiyor çünkü. Tantra dediğimiz her şeydir sadece seks değil.
-Bu dedikleriniz tantra masajı ile mi öğreniliyor?
Aslında bir basamaktır bu. Masaj yoluyla insan kendi vücudunu öğrendiği zaman kendinde varolanı keşfediyor zaten. Masajla birlikte hepimizde varolan yedi tane enerji üreten bölge var; çakra merkezleri. Bu çakralar açılıyor.
-Bu çakralar vücudumuzun kaç tane, vücudumuzun neresinde ve ne işe yarıyor?
Yedi tane çakramız var. Mesela kuyruk sokumunda yer alan kök çakra. Geçmişten gelen ve üzeri örtülen sorunlar bu çakrayı etkiliyor. Örneğin kişinin geçmişte annesi ile problemleri var ve bugün sebebini bilmeden kötü annelik yapıyor. Masaj sırasında konuşarak ve kök çakraya dokunarak bu öfkenin açığa çıkması sağlanıyor. Geçmişe duyulan öfke bugüne getiriliyor ve ortadan kalkıyor.
-Bu nasıl açığa çıkıyor? Siz mi anlıyorsunuz?
Tantranın ilk seansı masaj ve dokunmaktır. Daha sonra sorular başlar. Her bölgenin soruları başkadır ve konuştukça bunlar açığa çıkıp çözülür. Çakra noktalarına masaj yoluyla baskı yaparken o sorular sorulur ve sorularla birlikte kişi anlatır. Anlatamadığı için bu çakralar tıkanıyor zaten.
-Dokunduğunuz zaman çakraların kapalı olup olmadığını anlayabilir misiniz?
Hem dokunarak hem de kişinin konuşmalarından anlaşılabilir.

-Ne hissettirir kapalı bir çakra?
O bölgede vücudun soğuk olmasından, kasların durumundan, kişinin nefes alış verişlerinin değişmesinden anlaşılır bu. Problemi konuşurken hareketlerin değişmesi de bir ipucudur.
-Birinci seanstan sonra ne oluyor?
Birinci seansta kişi masaj yaptırarak vücudunu öğrenir. Kimdir, ne problemleri vardır, tıkanıklıkları nedir, ne gerekiyor gibi soruların yanıtları bulunur. İkinci seansa bu bilgilerle girilir. Sonuçlara bakılır ve üçüncü seansta uygulama bitirilir. Türkiye'de uygulamalar üçüncü seansa kadar sürdürülüyor. Dünyada dördüncü seans ve sonrası da devam eder. Cinsel pozisyonlar ve uygulamaları ele alınır bu seanslarda da.
-Talep kadınlardan mı, erkeklerden mı geliyor çoğunlukla?
İlk önce erkekler geliyor. Çoğu erkek "Eşimi nasıl daha mutlu edebilirim?" diye geliyor. Önce yalnız başvuruyorlar ve Tantra'nın kendilerine bir şeyler kattığını gördükçe ve güvendikçe eşlerini de getiriyorlar.
-Eşli katılım şart mı?
Hayır şart değil. Kadın veya erkek yalnız gelebilir ama çift olarak gelirlerse daha iyi sonuç alacaklardır.
-Seanslar toplamda ne kadar sürüyor?
Seanslar bir saat sürer. İlk seansın sonunda egzersizler verilir ve kişinin bunları yapması istenir. İkinci seansa bu egzersizleri yaparak gelirlerse daha iyi olur. Dileyen bu seansların üçünü birden de alabilir, birer hafta aralıklarla da gelinebilir.
-Dünyada Tantra kavramına nasıl yaklaşılıyor?
Bugünkü modern tıbbın ve modern cinsellik teorilerinin ulaştığı noktada, 1500 yıl önce Tantristlerin cinsellikle ilgili pek çok gerçeği gördüklerine, deneyimlediklerine şahit oluyoruz. Bugün bilim son 50 yılda insan cinselliği ile ilgili pek çok farklı gerçek keşfetmiştir. Modern seks terapisi bile Tantra'dan ve Tantrik cinsellikten çok şey öğrenmiş ve bunu uygulamaya koymuştur. Örneğin Masters & Johnson'ın uyguladıkları 'sensate focus'(dokunmaya odaklanma) egzersizleri eski Hint ve Tantra geleneklerinden alınmıştır.
Tantra'nın hedefi insanlara bedenleri ve cinsellikleriyle ilgili unutmuş oldukları ve ayırdına varamadıkları bazı unsurları ve hazları hatırlatmak, tekrar yaşatmaktır.

Tantrik cinselliğin içeriği:
* Meditasyon (bilincin ve şu anın farkındalığını sağlama, parasempatik ve sempatik otonom sinir sistemleri üzerinde kontrol sağlayabilme)
* Yoga (Hatha Yoga, vücudun kas sistemini ve beyin-vücut bütünlüğünü sağlayabilme)
* Nefes egzersizleri (doğru nefes almayı öğrenmek)
* Doğru yaşamak (kendiyle barışık, tutarlı ve beden/zihin uyumunu sağlayarak yaşamak)
* Cinsel potansiyeli geliştirmek
* Cinselliği ve orgazmı bilinen boyutların çok üzerinde yaşamak
* Cinselliği kutsal bir tören olarak yaşayabilmek

Jade Lotus Tantra'nın temelinde yer alan öğeler:

* Tek eşli ve dürüst bir yaşam, cinsellikteki tüm yozlaşmaların önlenmesi.
* Eşlerin birbirini ve vücutlarını çok iyi tanımaları.
* Eşlerin birbirlerine en üst düzeyde haz vermeyi sağlamaları.
* Eşlerin bütünsel bir uyumu sağlayıp, birbirlerinin cinsel potansiyellerini geliştirmeleri.
* Eşlerin cinselliği uzun, süreğen ve içsel potansiyelerini açığa çıkarcı bir biçimde yaşamaları.
* Aile kurumunun kayıtsız şartsız korunması.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA