• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Personal training: güvenli ve etkin spor FİLİZ İÇKE ÖNAL

Personal training: güvenli ve etkin spor

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2012, 00:00
Spor Danışmanı Gürkan Polat, "personal trainer" olarak adlandırılan bireysel antrenör sistemi eşliğinde egzersiz yapmanın, kişilere hem güvenli hem de etkin sonuçlar vaat ettiğini söylüyor

Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği'nden Spor Danışmanı Gürkan Polat, "Bireysel Antrenör" (personal trainer) sistemi ile ilgili bilgi verdi. Sporun başlangıçta herkese zor göründüğünü belirten Gürkan Polat, "Ancak bir kez başladıktan sonra spor yapmak kişinin yaşam biçimi; yemek, su, hava kadar ihtiyacı haline gelir" diyor. Egzersiz programlarının beden eğitimi ve spor alanında akademik birikimi olan kişiler tarafından yaptırılması gerektiğine işaret eden Polat, "Kişisel spor eğitmenleri, bilinçli bir şekilde kişilerin fiziksel gelişimlerini sağlamak için her yaş grubunda önemli görevler üstlenir. Doğru egzersizi düzenli bir şekilde uygulamanın en etkili yolu Personal Trainer (Bireysel Antrenör) sistemidir" diyor.
-Bireysel antrenör sisteminin ne gibi avantajları var?

Doğru egzersizi düzenli uygulamanın en etkili yolu Personal Trainer (Bireysel Antrenör) sistemidir. Özellikle sürekli ağrısı olan kişiler bu yönteme başvurmalıdır. Bu ağrıların birçok sebebi olabilir. Bel fıtığı, boyun fıtığı, eklem rahatsızlıkları, kemiklerin yeteri kadar güçlü olmaması, kas zayıflığı ve birçok örneği sıralayabiliriz. Özellikle bel ağrıları sırt kaslarının zayıflığından meydana gelir. Personal Trainer sistemi ile sorunlu bölgelerdeki kaslarımızı güçlendirebiliriz.
Ayrıca vücudunda platin veya protez olanlar bu sistemde çalışmalıdırlar. Obez veya fazla kilolu, bel ölçüsü 100 cm üzeri olan kişiler genel spor salonlarında tek başına spor yapmamalıdır. Bu kişiler birebir antrenör eşliğinde, personal trainer sistemiyle çalışmalıdırlar. Bireysel antrenör sisteminde standart salon sporlarından farklı olarak kişilerin hipertansiyon, diyabet, kalp-damar hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları, depresyon, bel fıtığı, boyun fıtığı, duruş bozukluğu gibi sorunları ve rahatsızlıkları dikkate alınır ve buna uygun egzersizler yaptırılır.
-Bu sistemde egzersizler nasıl yapılıyor?
Çalışmalar birebir olduğu için, kişiler kendine en uygun olan egzersiz programını uygular. Egzersizler kişinin sağlık, yaş, spor kapasitesine göre hazırlanır. Kişiler gelişim gösterdikçe antrenmanın şiddeti de değişir. Sabit kalmaz ve sürekli yenilenir. Birebir çalışmalar asla monoton değildir.

"Verdiğim 10 kilonun hepsi yağ dokusundan gitti"
Fazla kilolarından kurtulmak için sağlıklı beslenme programının yanı sıra bireysel antrenör eşliğinde egzersiz yapmaya başlayan Suzan Erman, "Hiç spor yapmayan biri olarak bir arkadaşımın tavsiyesi sağlıklı beslenme programına başladım. Diyete başladıktan bir ay sonra da bireysel antrenör eşliğinde egzersiz çalışmalarımız başladı. Personal Training sitemi ile düzenli bir şekilde gözetim altında kilo vermeye başladım. Tabi bu yolda bir başka destek ise fazla kısıtlamalar olmayan fakat her şeyi ölçülü olarak tükettiğim beslenme programımdı. Bu sistem sayesinde verdiğim 10 kg'ın hepsi yağdan gitti ve kas oranım güçlenerek vücudumda sarkmalar olmasını engellemiş oldu. Bu sistemi standart spor salonlarından farklı kılan şey, tamamen kişiye özel olması ve istenilen hedefe birebir eğitmen eşliğinde kısa sürede sağlıklı bir şekilde ulaşılması. Personal Trainer sisteminin bir başka güzel yönü ise hiç sıkılmadan spor yapmak ve motivasyonunuzu artırarak pozitif bir yaşam tarzı benimsemek" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA