• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çamdibi Gençlerbirliği’ni yalnız bırakmadılar HÜROL DAĞDELEN

Çamdibi Gençlerbirliği’ni yalnız bırakmadılar

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2017, 00:00

Kimi zaman, dünyaya ve Türkiye'ye odaklanıp çevremizde gelişen olumlu gelişmeleri göremiyoruz. Geçen gün sevgili Sezer Altan bir geceye davet etti beni... Bir süredir yönetim kurulu üyeliğini üstlendiği bir amatör spor kulübünün etkinliğine;
Çamdibi Gençlerbirliği'nin dayanışma gecesine... Bir kere inanılmaz keyif aldığımı söyleyebilirim.
İki nedenden...
İlki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir spor kulübüne destek vermek için, hiç bahane öne sürmeden geceye katılmaları...
İkincisi de, İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın dayanışmaya katkı koymaları, geleceğin sporcuları için el ele vermeleri...
Bu çok önemli bir adımdır.
Bu kadar geniş katılımlı geceyi düzenlemek de, o geceye saygı duymak da, "toplumsal dayanışma" adına sevindirici bir gelişmedir.

MÜTEVAZI KULÜP

Çamdibi Gençlerbirliği, mütevazı bir spor kulübü... 1986 yılında resmi olarak kurulan kulüp 7 yaş kategorisinde faaliyet gösteriyor, 300 sporcusu var.
Kulüp başkanı Behçet Karataş, Yönetim Kurulu üyeleri ve eski antrenörleri Oğuz Biter'in çaba ve katkılarıyla bugüne kadar kendini geliştirmiş... Birçok sporcu yetiştiren bordo-mavili kulüp geleceğe yönelik atılımlar planlıyor.
Gecenin sponsoru ise sporla iç içe olan bir marka değil, İzmirli bir restoran zinciri... Sporcuların formalarını yaptıran Antepli Ramazan Usta'nın ortakları Mehmet Deniz ve Duran Kahveci, gecenin en çok alkış alan ikilisiydi. Mehmet Bey, "Kulübümüzü bundan sonra yalnız bırakmayacağız.
Sporcu gençlerimizin yanında olacağız" derken alkış, kıyamet koptu.
Plaketler takdim edildi, emeği geçenler alkışlandı, hediye çekilişi yapıldı, ardından da müzik ve eğlence...

DAYANIŞMA RUHU

Gecede ne kadar gelir toplandı bilmiyorum ama güçlü bir "dayanışma"ya tanık olduğumu söyleyebilirim.
Bu ülkede futbol, basketbol çok seviliyor ama sadece sevmek yetmez, destek vermek de gerekir.
Bunun için de, iyi bir organizasyon ve toplumsal sağduyu şart... Ben Çamdibi Gençlerbirliği'nin geleceğinden umutluyum, yeter ki bu "dayanışma anlayışı" sürdürülsün.
Buradan hareketle, İzmirlilerin de, Büyükşehir Belediyesi'nin de, iş dünyasının da el ele verip zor durumda olan spor kulüplerine maddi ve manevi destek vermeleri, onların yanında olmaları gerekiyor.
Bugün Göztepe, yeni sahibiyle şahlanmış, Süper Lig kapısında inanılmaz bir mücadele veriyor, Altınordu Türk sporuna örnek oluyor ancak İzmir'in diğer iki sembol kulübü Karşıyaka ve Altay, borç batağında... Karşıyaka basketbolda gururumuz olurken futbolda hiç umut vermiyor.
Altay ise 3. Lig'de ortalarda geziniyor.
Sözün özü, kulüplere önce toplum sahip çıkmalı... Tıpkı Çamdibi Gençlerbirliği'ne verilen emek gibi... El, ele, omuz omuza...

SIR SAKLAMAK

Yavuz Sultan Selim, bir çok Osmanlı Padişahı gibi devletin selameti için sefer hazırlıklarını gizli tutarmış. Bir keresinde vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
- Sen sır saklamasını bilir misin? diye sormuş.
Vezir, Yavuz'dan cevap alacağı ümidiyle:
-Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Sultan Yavuz cevabı yapıştırmış:
-Ben de bilirim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA