DÜNYADAN
RUSYA TÜRKİYE'YE AÇIK ÇEK UZATTI
Sovyet Büyükelçisi Radyonof Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Şükrü Elekdağ'ın da katıldığı bir toplantıda, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e Moskova yönetiminin iyi niyet ve işbirliği tekliflerini iletti.
İZMİR
FUAR'DA SAKIN UYUMAYIN TEHLİKELİDİR
İzmir Polis'i, Fuar'da dolaştıktan sonra yorgun argın bir baka çöküp uyuyakalan ve bu arada soyulanların şikayetinden bıkıp usandı. Polis yetkilileri halktan Fuar'da sıralarda ve çimlerde uyumamalarını istiyor.
SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI
Göztepe, Ordu önünde "toplu hücum, toplu müdafaa" sistemiyle oynayacak. Rusya'da düzenlenen Greko Romen Dünya Güreş Şampiyonası bugün başlıyor. Altay teknik direktörü Ömeragiç "Giresun'u yenmemiz gerekiyor" dedi"
FRANSIZ KONSOLOSLUK BELGELERİNDE İZMİR
KONSOLOSA göre, Kaptan Paşa kuvvetlerini 22 Temmuz 1775'te İzmir sahillerine çıkarmış. Levendler Bayındır'a Ayvas Ağa üzerine gönderilmişti. Ayvas Ağa denizden sıkıştırılırken, karadan kaçmasını önlemek için Karaosmanoğlu ile Keleşoğlu'na da emirler yollanmıştı. Ayvas Ağa kaçamamış, Bayındır'ı saran Leventlerin ellerine diri düşmüş. Kaptan Paşa huzuruna getirilerek orada boğdurulmuştu. Arapoğlu'nun küçük kızının macerasında rolü olan son şahıs da böyle yok olmuştu. Konsolos bu olaydan bu kadar uzun bahsetmesinin mazeretlerini ararken diyordu ki: "Ekselans, Avrupa'da böyle bir olay roman olur."
Paris'te 1768 yılında basılmış bir Tarih ve Coğrafya sözlüğünde, Türkiye'de sanayi hareketlerinden bahsedilirken deniliyor ki
11 EYLÜL 1955
DÜNYADAN
MECLİS YARIN FEVKALEDE TOPLANIYOR
Bayar, Koraltan ve Menderes; dün Ankara'ya döndüler. Vekiller heyeti toplanarak geç saatlere kadar çalıştılar. Amerikan gazeteleri Türk Hükümetinin müessif hadiselere ait enerjik tedbirlerini hararetle övüyor.
İZMİR
KONAK KARŞIYAKA VAPUR SEFERLERİ
Konak vapur iskelesinin tamiri dolayısıyla, Denizcilik Bankası İzmir işletmesi Konak - Karşıyaka vapur seferlerinde bazı değişiklikler yapmıştır. Şehrimizde kullanılmayan su boruları geri alınmaya başladı.
SPOR
GÜNÜN SPOR OLAYLARI
İzmir Şehir Meclisi Halkapınar sahasını spor sitesi olarak kullanılmak şartıyla gençliğe verdi. Şehrimizde kapalı spor salonu ve yüzme havuzu inşaatına da başlanıyor. Türkiye yelken birincilikleri Adana'da yapılacaktır.
