21 EKİM 1976
DÜNYA
Mig-25 olayı Sovyet-Japon ilişkilerini çıkmaza soktu
Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Sovyetler Birliği, kaçırılan Mig-25 uçağını Amerikalılarla ortak bir şekilde incelemeleri nedeniyle Japonya'ya 2. Dünya Savaşı sonrasında kurdukları diplomatik ilişkilerin 20. yıldönümü kutlama mesajı göndermedi. Yomiuri gazetesi Japonya Başbakanı Takeo Miki ve Dışişleri Bakanı Zentar Kosaka'nın Sovyetler Birliği'ne mesaj göndermeye hazır olduklarını açıkladı.
İZMİR
Urla'nın 5 köyünde halk hala çadır bekliyor
Aylardan beri Urla'nın her gün 8-10 kez beşik gibi sallanan 5 köyünde halk, yağışların başlaması ve havaların soğuması ile birlikte perişan oldu. Evlerden çoğunun duvarları çatladığı için ne yapacaklarını şaşıran köylüler, "Bize sözde çadır verilecekti. Sallanıp duruyoruz. Çürük çarık evlerimizde korku içinde yaşıyoruz" dediler. Gülbahçe Köyü muhtarı Ramazan Arslan ise, İzmir Valiliğinin dertleriyle ilgilendiğini, ancak ayın 7'sinde Kızılay'dan Valiliğin istediği çadırların hala gelmediğini belirtti.
SPOR
Trabzonspor dev Liverpool'u tokatladı: 1-0
Trabzonspor belki turu değil ama gururumuzu kurtardı. Maç boyunca sağlı sollu ortalarla kale önünde karambol yaratıp Necmi ile Hüseyin'i devreye sokan temsilcimiz, boy ortalaması 1.85 olan iri yapılı rakip defans oyuncuları ve hava hakimiyeti mükemmel bir kaleci olan Clemence karşısında gol getirecek yeni planlar yaratamayınca, oyun olarak çok üstün olduğu maçta 1-0'a razı oldu.
