• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2017, 00:00

23 MART 1977

DÜNYA

İtalya'da öğrenciler başkaldırdı

İtalya'da öğrenci olayları bugünlerde yeniden başladı. Öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir reform tasarısına başkaldırmalarıyla başlayan hareket iki gerçeği göz önüne serdi. Birincisi, duvarlarda "1968'de demir çubuklarla dövüşmüştük 1977'de P-38'lerle dövüşüyoruz" yazılı. Bu bazı öğrencilerin silahlandıklarını gösteriyor. İkincisi, bu hareketin tüm partilere karşı özerk olması. Öğrenciler sadece Komünist Parti'yi değil tüm parti ve kuruluşları reddediyor.

İZMİR

İzmir trafiğini elektronik beyin düzenleyecek

Ege Üniversitesi Elektronik Hesap Merkezi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Manas, İzmir'de trafiğe kayıtlı tüm araçların bilgisayara programlanması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Manas, "Şehrin çeşitli kanallarına yerleştirilecek fahri ve gerçek trafik memurları, trafiğe aykırı hareketleri plakalarıyla tespit edecek ve bunlar bilgisayara programlanacak. Böylece arabaların ne zaman, nerede ve ne şekilde trafiğe aykırı hareket ettikleri saptanıp cezai işlem yapılacak" dedi

SPOR

Mustafa Denizli santrfor oynayacak

Altay Teknik Direktörü Necdet Niş, yarınki Samsunspor maçında cezası biten ve istim üzerinde olan, ancak hazırlık maçında nefis futbolunu iki golle süsleyen Mustafa Denizli'yi santrfor oynatacak. Buna göre siyah-beyazlı takımın hücum hattı, B. Mustafa, K. Mustafa ve Ümit biçiminde oluşacak. Trafik kazası geçiren Muzaffer'in oynaması şimdilik olanak dışı gözüküyor. Oyuncusundan "Oynayabilirim" cevabı alan Niş'in tereddütü ortadan kalkmış değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA