• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Soğukta kanatlı dostları unutmayın

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2015, 00:00
Kışın şehirlerde yaşayan kuşların yiyecek ihtiyacını karşılayarak onlara destek olmalıyız. En başta balkonlarımızın uçan dostları kuşlar hepimizin mutfağında olan yiyeceklerden harika bir kış mönüsü hazırlayabiliriz.
Ufalanmış bayat ekmek, pirinç, bulgur karışımından oluşan yemleri gazete üzerine veya derin olmayan kaplara koyduktan sonra balkonlarımıza bırakırsak, özellikle sabah saatlerinde ve akşamları bu yemlere üşüşen serçe, kumru ve güvercin vb kuşları seyretmenin tadına doyamazsınız. Ayrıca parklara da bayat ekmek koymak aç kalmış kuşlar için soğuklarda kurtarıcı olabilir.

Yılın Köpek Fotoğrafçısı

U.K. Kennel Club'ın hazırladığı 'Yılın Köpek Fotoğrafçısı' yarışması için neredeyse 8.000 başvuru yapılarak bir rekor kırıldı. Bir yıl sonra, kazananlar açıklandı.
Norveçli Roger Sjolstad isimli yarışmacı 10 yaşındaki kızın ve Danua köpeğinin suda koşarken ki fotoğrafı ile 'İnsanın En İyi Arkadaşı' kategorisinde kazananı olup, bu dinamik fotoğrafla tüm kategorilerin en iyisi seçildi.
9 yaşındaki Katie Davies de 'Köpekleri Seviyorum, Çünkü..' kategorisinde ilk sırayı aldı.
Philip Watts İspanyol Cocker ırkı köpeğinin bu yakın çekimiyle 'Köpek Portresi' kategorisinde kazanan oldu
Puppy kategorisinin birincisi, Hungarian Vizsla ırkı köpeği ile Ali Trew oldu.

TARİHTEKİ SADIK DOST CAVALIER KING CHARLES


Tarihçi Richard Wingfield Kraliçe I. Mary'nin ölüm cezası aldığı sahneyi anlatırken cellatlardan birinin gözüne ilişen, Mary'nin eteğinin altına sığınmış bir küçük köpekten bahseder. Bütün çabalarına karşın cesetten alamadıkları köpeğin, gelip Kraliçe Mary'nin kafası ile omuzları arasına kıvrılması izleyenleri çok şaşırtır. Tarihin bilinen ünlü King Charles'larından biri bu tarihi sahneyle, bir köpeğin karşılıksız dostluğu ve sahibine sadakatinin en büyük örneğini sergilemiş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA