Mehmet Eşme

Hünkar beğendi

YAPILIŞI:
Kabakları soyup rendeleyin. Yağsız bir tavaya alıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu sırada tavuğu jülyen doğrayın. Ayrı bir tavada sıvıyağı kızdırıp tavukları ekleyin. Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuzunu ve toz biberini ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Diğer tarafta suyunu çeken kabağa tereyağ ekleyin. Tereyağ eriyince unu ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütünü ekleyip karıştırın. En son tuzunu ve kaşarı ekleyip karıştırın. Kaşar eriyip kabaklara iyice karışınca altını kapatın. Tavukları kabak beğendinin üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER
3 adet kabak
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Tavuk Sote için;
1 bütün tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.