• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

MEHMET EŞME

Örgü Börek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09 Mart 2017

MALZEMELER

2 yumurta (sarısı üzerine)
Yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı maya
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un

İç malzemesi

Beyaz peynir
Maydanoz
Pastırma

YAPILIŞI:

Unu derin bir kaba alıp ortasını açın, diğer tüm hamur malzemelerini ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru toparlayarak evin ılık bir köşesine alın ve üzerini örterek 30- 45 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç harcı için maydanozu doğrayın ve peynirle karıştırın. Hamurunuzun iyice kabardığından emin olduğunuzda merdane yardımıyla tepsinizin boyunda dikdörtgen şekilde açın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi iki yanından kesikler atın, iç harcınızı ortada kalan kısma yayın.
Bir sağdan bir soldan olacak şekilde uçlarını ortaya kapatarak birleştirin, ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden ısıttığınız 210 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

İRLANDA ÇORBASI


MALZEMELER

300 gram helvacı kabağı
4 avuç kırık pirinç
1 litre süt
Tuz

YAPILIŞI:

Çorbayı hazırlamak için kabağın kalın kabuğunu soyup, çekirdeklerini dikkatlice çıkardıktan sonra etli olan içini ince ince doğrayınız. Sütü bir tencerede kaynatıp kaynadığı anda içine kabak parçalarını atınız.
Kabakla beraber tekrar kaynamaya başladığında ayıklanmış olan kırık pirinci içine ilave ediniz. Kırık pirinci ilave etmeden önce mutlaka bir süre suda bekletip süzmeyi unutmayınız.
Zaman zaman karıştırarak çorbayı pişiriniz. Kıvama geldikçe tuz ilave ediniz. Tencereyi ateşten indirdikten sonra çorbayı bir süre dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.