MALZEMELER 
2 yumurta (sarısı üzerine)
Yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı maya
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
İç malzemesi
Beyaz peynir
Maydanoz
Pastırma
YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba alıp ortasını açın, diğer tüm hamur malzemelerini ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru toparlayarak evin ılık bir köşesine alın ve üzerini örterek 30- 45 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç harcı için maydanozu doğrayın ve peynirle karıştırın. Hamurunuzun iyice kabardığından emin olduğunuzda merdane yardımıyla tepsinizin boyunda dikdörtgen şekilde açın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi iki yanından kesikler atın, iç harcınızı ortada kalan kısma yayın.
Bir sağdan bir soldan olacak şekilde uçlarını ortaya kapatarak birleştirin, ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden ısıttığınız 210 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
İRLANDA ÇORBASI
MALZEMELER
300 gram helvacı kabağı
4 avuç kırık pirinç
1 litre süt
Tuz
YAPILIŞI:
Çorbayı hazırlamak için kabağın kalın kabuğunu soyup, çekirdeklerini dikkatlice çıkardıktan sonra etli olan içini ince ince doğrayınız. Sütü bir tencerede kaynatıp kaynadığı anda içine kabak parçalarını atınız.
Kabakla beraber tekrar kaynamaya başladığında ayıklanmış olan kırık pirinci içine ilave ediniz. Kırık pirinci ilave etmeden önce mutlaka bir süre suda bekletip süzmeyi unutmayınız.
Zaman zaman karıştırarak çorbayı pişiriniz. Kıvama geldikçe tuz ilave ediniz. Tencereyi ateşten indirdikten sonra çorbayı bir süre dinlendirip servis yapabilirsiniz.
