• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

MEHMET EŞME

Patates püreli köfte

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Mart 2017

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve baharatları karıştırıp iyice yoğurun,Harçtan iri parçalar koparıp ortasını çukurlaştırın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Püre için patatesleri soyup haşlayın.
Bir çatal ya da ezme aparatı yardımıyla ezin. Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyip karıştırın. Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu ve karabiberini katıp 5 dakika pişirin. Köfteleri fırından çıkarıp çukurlara sıkma torbasına doldurduğunuz patates püresini istediğiniz şekilde sıkın. 1 yemek kaşığı salçayı suyla karıştırıp köftelerin olduğu tepsiye dökün. Tekrar fırına verip püreler uçlarından kızarmaya başlayana kadar pişirin.

MALZEMELER

Köfte için:
400 gram kıyma
1 baş kuru soğan
1 adet yumurta
2- 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon

Püre için:
2- 3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz r Karabiber

Salçalı sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.