YAPILIŞI:
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve baharatları karıştırıp iyice yoğurun,Harçtan iri parçalar koparıp ortasını çukurlaştırın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Püre için patatesleri soyup haşlayın.
Bir çatal ya da ezme aparatı yardımıyla ezin. Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyip karıştırın. Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu ve karabiberini katıp 5 dakika pişirin. Köfteleri fırından çıkarıp çukurlara sıkma torbasına doldurduğunuz patates püresini istediğiniz şekilde sıkın. 1 yemek kaşığı salçayı suyla karıştırıp köftelerin olduğu tepsiye dökün. Tekrar fırına verip püreler uçlarından kızarmaya başlayana kadar pişirin.
MALZEMELER
Köfte için:
400 gram kıyma
1 baş kuru soğan
1 adet yumurta
2- 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Püre için:
2- 3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz r Karabiber
Salçalı sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz