Galatasaray, Avrupa'nın en gözde genç yıldızlarından biri olan Maghnes Akliouche transferinde gaza bastı. Sarı-kırmızılıların, Monaco forması giyen 24 yaşındaki Fransız yıldızı kadrosuna katmak için resmi girişimlere hazırlandığı öne sürüldü. İtalyan basınında geniş yankı uyandıran haberlere göre Cim-Bom, genç oyuncunun peşindeki kulüpler arasında en istekli ve en yoğun çalışan ekip konumunda. Fransa futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olarak gösterilen Akliouche, geride kalan 2025-26 sezonunda Monaco formasıyla tüm kulvarlarda 41 resmi maça çıktı.
ŞAMPİYONLAR LİGİ FAKTÖRÜ
Genç yıldız bu süreçte 7 gol atarken 10 asist üreterek takımının hücum yükünü çeken isimlerden biri oldu. Ligue 1'de ise 29 maçta 6 gol ve 6 asistlik performans sergileyen Fransız futbolcu, sezonu 7.26 ortalama reytingle tamamladı. Monaco ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız oyuncunun piyasa değeri Avrupa devlerinin de iştahını kabartıyor. Özellikle hücumdaki yaratıcılığı, adam eksiltme becerisi ve asist katkısıyla dikkat çeken Akliouche için İngiltere ve İtalya'dan da ciddi talipler bulunuyor. Ancak haberlere göre Galatasaray yönetimi, Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda genç yıldızı kadroya katmak için tüm şartları zorluyor. Oyuncunun da Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. Sarı-kırmızılı kurmaylar Dünya Kupası sonlanmadan önce oyuncunun transferini bitirmenin hesaplarını yapıyor.
MİLLİ TAKIM TECRÜBESİ VAR
Sol ayağını etkili kullanan ve hem sağ kanatta hem de 10 numara pozisyonunda görev yapabilen Akliouche, 2025 yılında Fransa A Milli Takımı'na yükselirken milli takımla çıktığı 7 karşılaşmada 1 gol kaydetti. Oyuncunun milli takımda gösteriği performans da tanınmasında büyük etki sağladı.

