
İzmir ve Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Altay ile 5. sezonuna giren, siyah-beyazlı formayı Süper Lig'den 3. Lig'e kadar her kulvarda terleten deneyimli futbolcu Sefa Özdemir, yeni sezonda gençlerden oluşan kadronun en önemli ağabeylerinden biri olacak. Altay'ın uzun yıllardır kaptanlığını yapan Murat Uluç'un devam eden cezası, Ceyhun Gülselam ve Özgür Özkaya'nın ayrılığı sonrası siyah-beyazlıların yeni kaptanı Sefa Özdemir oldu.
'KARAR AŞAMASINDAYDIM'
Bugün Ziraat Türkiye Kupası 1. turunda oynanacak Söke 1970 karşılaşmasına ilk kez kaptan olarak çıkması beklenen 27 yaşındaki stoper, kariyerini, Altay'ın genç kadrosunu ve sezon hedefleriyle ilgili Yeni Asır'a özel açıklamalarda bulundu. Sezon öncesinde geleceğiyle ilgili karar verme aşamasında olduğunu anlatan Sefa Özdemir, buna rağmen Altay'dan vazgeçmediğini söyledi. Yaz döneminin kendisi açısından duygusal geçtiğini belirten kaptan, "Kariyerimle ilgili karar verme aşamasındaydım ama ne olursa olsun yuvamızdan kopamadık. Düğünüm oldu ve kulübümle tekrar görüşerek yeniden davet edildim. Ben de tekrar imzamı atıp çalışmalarına başladım" ifadelerini kullandı. Altay'da artık 5. sezonuna giren Sefa, siyah-beyazlı formayla farklı liglerde mücadele etmenin kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu vurgularken, bu sezon ise kariyerinin farklı bir dönemine başladığını dile getirdi. Tecrübeli savunmacı, önünde yalnızca sahadaki sorumlulukları değil, genç oyunculara yol gösterme görevi de bulunduğunun da altını çizdi.

'GENÇLER BİRBİRİNİ YAKINDAN TANIYOR'
Altay'ın genç kadrosunun önemli bir avantaja dönüşebileceğini belirten Sefa Özdemir, takım arkadaşlarının birbirlerini uzun yıllardır tanımasının sahaya olumlu yansıdığını söyledi. 27 yaşındaki kaptan, "Kardeşlerimiz 19-22 yaş aralığında. Ben de onların arasında ağabey konumundayım. Takım uyumu daha hızlı sağlandı. Böylece sahada özellikle savunmada daha kompakt gözükmemizin sebebi bu" ifadelerini kullandı.
'HERKESİ ŞAŞIRTTIK'
Altay'ın yeni sezonda büyük ölçüde genç oyunculardan kurulu bir kadroyla mücadele edeceğini belirten Sefa Özdemir, ilk 2 maçta ortaya konan futbola dikkat çekti. Sezon hazırlıklarına sonradan katıldığını ifade eden kaptan, Denizli İdmanyurdu ve Karşıyaka müsabakalarındaki oyunun kendisini umutlandırdığını söyledi. Sefa, "Kimsenin bizden bu performansı beklediğini düşünmüyorüz. Ama ne olursa olsun, bu armayı giydikten sonra Altay'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu kez daha gençler, performanslarıyla belli etti" derken, yeniden güçlü günlerine doğru ilerleme yolunda bu sezon ilk kıvılcımı atacaklarının altını çizdi.
TARAFTARA SABIR ÇAĞRISI
İzmir ekibinin en büyük güçlerinden birinin yine taraftarı olduğunu belirten Sefa Özdemir, sigüçlerinden yah-beyazlı tribünlere de özel bir çağrıda bulundu. Kaptan, özellikle genç bir takımın mücadele edeceği sezonda taraftarın sabrının büyük önem taşıdığını söyledi. Özdemir, "Takım kaptanı olarak taraftarlardan tek isteğim sabırlı olmaları. Her zaman arkamızda olsunlar. Onlar bize güç veriyor" ifadelerini kullandı.
KANLI'DAN DÖNÜŞ SİNYALİ
Siyah-beyazlı takımın oynadığı Denizli İdmanyurdu ve Karşıyaka maçlarını protokol tribününden takip eden Sinan Kanlı, 'Altay yalnız kalmaz' mesajı verdi
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta hafta sonu çıktığı İzmir derbisinde Karşıyaka ile 1-1 berabere kalarak ilk 2 haftayı 2 puanla tamamlayan Altay'da geçen ay istifa ederek kulübe kayyım atanması için mahkemeye başvuran eski başkan Sinan Kanlı, geri dönüş sinyali verdi. Siyah-beyazlı takımın Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynadığı Denizli İdmanyurdu ve Karşıyaka (D) müsabakalarını protokol tribününden takip eden Sinan Kanlı, 'Altay yalnız kalmaz' mesajı verdi. Kulübe kayyım atanması için bugün görülecek mahkeme sonrası gelişmelere göre hareket edeceğini dile getiren Kanlı, "Kapalı mahkemeye sadece avukatlar girecek. Ret kararı da çıkabilir. Yönetime kayyım atanırsa olağanüstü genel kurul kararı alınacak. Şu an için aday olmayı düşünmüyorum. Hiçbir şey çıkmazsa kulüple ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Takımın, 'Sahipsiz' dediğimiz hali ortada. Çocuklar aslanlar gibi mücadele ediyor" sözleriyle başkan adaylığı için açık kapı bıraktı. Altay'da Vahdettin Heyal ve Ali Can Acar da başkanlığa talip olmuştu.