• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ATP ve WTA yine çok hareketli ERGUN ONARIR

ATP ve WTA yine çok hareketli

ergun.onarır@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2018, 00:00

Bu kadar çok ve değişik ülkelerde turnuvalar oynanınca takibi de zorlaşıyor.
Üçünden bilgi aktaralım:
Atlanta turnuvasında Amerikalı John İsner burada ve 6 sene içinde 5. şampiyonluğunu kazandı.
ATP 500 Hamburg turnuvasında 26 yaşındaki Nikoloz Basilashvili, elemelerden gelerek geçen senenin şampiyonu L.Mayer'i 6-4, 0-6, 7-5 yendi, kariyerinin ilk ATP kupasını kazandı.

Yeni yetişme gençler WTA Moskova turnuvasını salladı. 17 yaşındaki Sırp Olga Danilovic, (1) numaralı seri başı Goerges'i yendikten sonra finalde yaşıtı Rus Anastasia Potapova'yı da 2 saat 19 dakikada 7-5, 6-7 (1/7), 6-4 yenerek ilk WTA şampiyonluğunu aldı.

Bir yıldız doğuyor

12 yaşındaki Melisa Ercan Almanya'nın Waiblingen kentinde düzenlenen 14 Yaş TE - Tennis Europe turnuvasında korta çıktı, turnuvada hiç set kaybetmedi, toplamda dört oyun kaybetti ve muhteşem bir şampiyonluk kazandı. Melisa, rahat oyunuyla kendine olan güvenini gösterdi, büyük bir tecrübe ve motivasyon kazandı. Genç kızımızı kutluyor ve kendisine başarılarla dolu bir kariyer diliyorum.

Ergi Kırkın ana tabloya çıktı

ATP Liberec Challenger turnuvasına eleme tablosunda katılan Ergi Kırkın, önce Turchetti'yi 5-7, 7-5, 6-3'le geçti. Elemelerin 2. turunda da Salman'ı 6-3, 4-6, 6-2 yenerek ana tabloya yükselme şansını yakaladı.
Ama maalesef orada kaldı. Başarılar bir anda ve ard arda gerçekleşemiyor. Basamakları çok çalışarak, yavaş yavaş ve emin adımlarla çıkmak daha doğru.

Şampiyonluk sağlık sorununa gitti

Gürcistan'ın Telavi şehrindeki ITF turnuvasında milli oyuncularımız Melis Sezer ve İpek Öz çifti, Belova- Kardava çiftini yarı finalde 6-4, 7-5'lik setlerle yenerek final şansı yakaladılar.
Ancak oyuncularımızın rahatsızlanmaları dolayısı ile turnuvayı 2. bitirdiler. Aman sağlığımıza dikkat.
Çok önemli.

Semra Aksu'dan gurur veren başarı

Ürdün'ün başkenti Amman'daki ITF Gençler turnuvasında Mısırlı El Ghazouly ile Semra Aksu çifti bir hafta önce kazandığı şampiyonluktan sonra bu hafta da ikinci olarak başarısını devam ettirdi. Sporcu ailenin, Aylin Çeçen Aksu ve Ali Aksu'nun kızlarını kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA