• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çıktık açık alınla GÜRKAN ERTAÇ

Çıktık açık alınla

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2015, 00:00
Şunu herkes kabul etmeli ki, Fatih Terim milli takımımızda gelmiş, geçmiş en başarılı antrenör. İstatistikler bunu apaçık söylüyor. 116 maç, 59 galibiyet, 28 beraberlik, 29 yenilgi. 177 gol atmışız, 123 gol yemişiz. Terim'in elinde sihirli değnek yok ama, Türk Futbolcusunu nasıl gaza getireceğini, nasıl havaya sokacağını ve başarıya götüreceğini biliyor. İşin tılsımı bu...Avrupa Şampiyonasına da çok kötü başladık, İzlanda'ya 3-0, Çekler'e 2-1 kaybettik, üstüne üstlük Letonya'ya da takıldık (1-1). Otoriteler, herkes, "Gruplarda ilk iki maçı kazanamayan çıkamaz, Türkiye üç maçını da kaybetti, bitti" yorumunu yaptılar. Ama Terim, bu kötü tabloya rağmen herkese posta koydu:"Ben bu çocuklara inanıyorum. Kalan maçlar kazanır, çıkarız" dedi. Gülüp geçtik çoğu kez. Terim teslimiyetçi davranmamanın en güzel örneğini vermenin yanısıra futbolcularını da inandırdı. "Biz bu Hollanda'ya evinde kök söktürdük, niye Türkiye'de yenmeyelim" dedi, üç attık.

Çek maçına Prag'a giderken de mangal kadar yürekli davrandı, "Herşeyimizi sahaya dökecek, ölecek ölecek dirileceğiz, kazanacağız" dedi, birebir rehabilitasyona aldığı futbolcularını da da inandırdı, Çek'leri de 2-0 ile devirdik. İzlanda maçı öncesi ise yaptığı dopingle, bu yaşımda bana bile "Yürü" dese koşmaya çalışırdım:"Top, tank, tüfek, tweet her şey serbest. Avrupa Şampiyonası'na direkt gitmeyi arzuluyoruz. Oyuncularımızın yaptığı büyük bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Onlarla herkesin iftihar etmesi gerekir. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu. Dolayısıyla ne terk etmeye ne de yere düşürmeye niyetimiz yok..." Hele bu son sözleri var ya, 19 Mayıs törenlerinde Alsancak Stadında ağlayarak bayrak taşıyan ben dağıldım gittim. Milli Takım kenti haline gelen Konya'da dün gece İzlanda önünde santforsuz 11'imizle orta sahadan Arda, Selçuk, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen ve Oğuzhan'ın, daha sonra Gökhan Töre'nin teknik kapasitelerinin yüksekliğiyle gol aradık. İkinci yarıda oyunu İzlanda yarı sahasına yıktık, gol ararken 78.dakikada Gökhan Töre'nin hiç gereği yokken kırmızı kart görmesi bize hançer gibiydi ama, 10 kişilik harikalar mangası Selçuk'un harika frikiğiyle bizleri mutluluktan havalara uçurdu. Kazakistan kıyağıyla ve de bileğimizin hakkıyla Fransa'ya direkt gidiyoruz ya, bundan büyük zafer olur mu ?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI