• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gol kaçırma koleksiyonu HALİL FİNCAN

Gol kaçırma koleksiyonu

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2016, 00:00
G.Saray'ın Avrupa'ya gidememesi adına çok kritik bir maçtı. Cümlede bir yanlışlık yok. Sadece kupayı alıp kupanın gerçek ödülünden faydalanamayacağı bir plan bu. Avrupasız, sade, sezonu kurtarmak adına... Ceza defteri geçmişteki bakiyelere dayansa da her şeyin 1 hafta da olup bittiği bir çözülme yaşanan. Geçen perşembeden bu yana kısa aralıklarla hep daha fenası oldu. Lazio yenilgisi, Antep bozgunu, Denizli'nin vedası ve Avrupa cezası. Bu ortamda bir takımın gidemeyeceği Avrupa biletini alma çabasının tesiri maçın her anında kendini gösterdi. Dünya yıldızı Sneijder'ın maçın 50. dakikasındaki akıllara zarar kötü vuruşu işte bu morasizliğin bir uzantısı. Yine Umut'un ve Podolski'nin müsait anlardaki beceriksizlikleri de.

Cihat Arslan'ın 11'indeki hücum sayısını arttırması da bu yüzden. Rakibinin içinde bulunduğu karmaşadan yararlanma taktiği. Belli ki Arslan Muğdat, Rodallega ve Vaz Te ile rakibine baskı kurup iki farklı bir galibiyet planı hazırlamış. Ancak her zaman olduğu gibi Douglao'yu hesaba katmamış.

G.Saray Akhisar'daki çeyrek final ilk maçı ile birlikte toplam 7 maç oynadı. Bu sürede en skorer isimleri ise 2'şer golle Podolski ve Douglao oldu Yani Akhisar'ın stoperi kendi kalesine attıkları ile en az Podolski kadar katkı koymuş. İstatistik tuhaf ama gerçek. Aynı G.Saray'da olduğu gibi bu da otomatik olarak Akigo'nun konsantrasyon hanesini hep ekside tutuyor. İşte bu yüzden Akigo'nun skora ortak olması gecikti. İkinci yarıda daha istekli bir Akhisar vardı. Rodallega'nın golü maçtaki tansiyonu hep yüksekte tuttu. Ve top bir o kalede bir bu kalede gidip gelerek iki takımı da sonuca yaklaştırdı. Üstelik öyle böyle değil. G.Saray ve Akhisar Belediye sezonun gol kaçırma koleksiyonuna imza attı.

Tur defalarca Akhisar'a geldi gitti. Bu anlarda bazen Hakan Balta, bazen Donk ve bazen Denayer göğsünü siper etti. Yağmurla birlikte ağırlaşan zemin sebebiyle kalan bölümde iki takım da çok zorlandı. Neticede son gülen G.Saray oldu. Bu arada böyle kritik maçta tribünler neredeyse bomboştu. Yok yağmurdan değil. O bilinen sebeplerden...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA