• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dinamolar bozuk! SELAHATTİN ERTAŞ

Dinamolar bozuk!

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2016, 00:00

Selahattin ERTAŞ

selahattin.ertas@sabah.com.tr

Beşiktaş ilkyarıda kupayı isteyen bir takım görüntüsü vermedi… Şenol hoca dün akşam rotasyonu abarttı. Boyko, Serdar, Tosiç, Töre ile Konyaspor karşısına takviye yaptı. Bence Fenerbahçe gibi ağır yüklü derbi maçından sonra Atiba ile Oğuzhan'ı dinlendirse yeterliydi. Boyko kararı doğruydu, zaten kupada da yer almasa "neden alındı?" krizine sokacaktı…

Konyaspor gibi Süper Lig'in en disiplinli takımına karşı siyah-beyazlılar oyuna sakin başladı. Sonuçta kupa maçı ve İstanbul'da alınan 2-1'lik mağlubiyete karşılık, deplasmanda tek gollü galibiyet yetecekti. Ancak Töre ile Quaresma'nın sürekli yer değiştirerek, kenar atakları yerine, içerilere girmeleri oyunda arıza çıkardı. Çünkü bu ikili orta saha derinliklerinde kayboldu gitti ilkyarı. Onlara derbiden beri ortalıkta gözükmeyen Atiba ile Oğuzhan da eklenince Beşiktaş yine eksik oynadı.

Gomez gibi sadece ligimizin değil Avrupa'nın en golcü oyuncu varken, değerlendirememek ilginç geliyor bana. Alman oyuncu sağdan soldan gelen ortalarda kafa hakimiyeti, ya da ceza sahası içinde dışında, yönü farketmez, çok iyi şutlarla fileleri havalandıran bir golcü. O'na bu ortalar gelmezse, dolaşır durur sahada. Nitekim öyle de oluyor!

Koskoca ilkyarı boyunca Konyaspor kalesini tehlikeli şekilde yoklayamamak, Beşiktaşlı futbolculara yakışmadı. İkinci yarı Töre-Frei, Sosa-Tolgay değişiklikleri doğruydu. Sosa gibi kaliteli oyuncunun mücadeleden bu kadar kaçması, oyuna ağırlığını koymaması inanılır gibi değildi. Şenol hoca da haklı olarak dayanamayıp çıkardı. Bu değişiklikler Beşiktaş'a hareketlilik kazandırdı. Özellikle sağ kanatta ve doğru yerde oynamaya başlayan Quaresma'ya ortalar çoğaldı, gol pozisyonlarına girildi. Ancak yeterli olmadı.

Şu bir gerçek son iki maçtır Beşiktaş'ın dinamikleri olan orta saha oyuncuları koşmuyor, mücadele etmiyor. Böyle olunca da önce derbi, sonra da Ziraat Kupası'na veda geldi. Yeni kaleci Boyko oynadığı ikinci maçta da güven verici kurtarışlar yapamadı. Konyaspor maçında doksan dakika boyunca atılan ilk şutta topun ağlara gitmesini engelleyemedi. Oğuzhan, Atiba, Sosa böyle kötü oynamaya devam ederlerse bundan sonra Beşiktaş'ın ligde de işi çok zor. Hakem Kemal Uğurlu sonucu etkileyecek hata yapmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA