SON DAKİKA

CHP'li İsmail Uygur oğlu Efe Uygur'dan vatandaşa hakaret

24 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Efe’yi TORBEL A.Ş’nin Genel Müdür Yardımcısı yapan Belediye Başkanı İsmail Uygur'a tepkiler devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana 400 kadar belediye personelini işten çıkaran Uygur’un kararına tepki yağdı.Torpilli Efe Uygur ise sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulunarak vatandaşa hakaret etti.

Torbalı Belediyesi tarafından işlerine son verilen yaklaşık 400 kişi eylem yaptı. Torbalı Emek ve Dayanışma İşçi Platformu öncülüğünde belediye önünde bir araya gelen yaklaşık 400 eski çalışan, sloganlar attı. Ellerinde "Martın sonu açlıkmış", "Hani her şey güzel olacaktı", "Söz namustur" pankartları taşıyan grup, Belediye Başkanı İsmail Uygur'a tepki gösterdi.

Uygur, CHP Torbalı İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı İsmail Takak'ı da unutmadı. Takak da 'TORBEL Müdürü' olarak işe başladı. Yaptığı atamayı, "Benim oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Verdiğimiz görev onun maaş ya da makam alması için değil. Bu karar tamamen güven esaslıdır" diye savunan Uygur'un güvenecek insan bulamadığı iması personel arasında rahatsızlık yarattı.

GERİ VİTES YAPMAK ZORUNDA KALDI
CHP'Lİ Başkan Uygur, oğluna yaptığı torpilin tepki çekmesi üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Açıklama yapan Uygur, "Kamuoyunda oluşan hassasiyet üzerine, henüz bir aylık maaş bile almamış olan oğlumun belediye şirketindeki işine son veriyorum" açıklaması yaptı.

Efe Uygur ise sosyal medya hesabı üzerinden skandal bir paylaşıma imza attı. Uygur paylaşımında ' Allah'a şükür sizin gibi hırsız da değiliz sizin gibi köpek de değiliz' ifadelerine yer vererek vatandaşa hakaret yağdırdı.