SON DAKİKA

Kemal Kılıçdaroğlu işkenceci Nurettin Soyer'e sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Tunç Soyer’in işkenceci babası Nurettin Soyer’e sahip çıktı. Darbe döneminde yüzlerce ülkücünün idamını isteyen, hukuksuz ve maksatlı şekilde hazırladığı iddianamelerle adeta kan kusturan Nurettin Soyer’le ilgili Kılıçdaroğlu, ‘Suçu yok, başarılı bir hukukçu’ dedi. Kılıçdaroğlu'nun destek açıklaması sonrası Tunç Soyer'in aday gösterilmesine tepkili olan İyi Parti tabanında tepkilerin daha da büyüyeceğini gösteriyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fox tv'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Son günlerde tartışma konusu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in babası askeri savcı Nurettin Soyer hakkında Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu. Hukuku hiçe sayarak ülkücülere yönelik hazırladığı iddianamelerle işkenceye maruz bırakan Nurettin Soyer'e sahip çıkan Kılıçdaroğlu, işkenceci Soyer'e sahip çıktı.

'BAŞARILI BİR HUKUKÇU'
Darbe dönemindeki uygulamaları lanetlemek yerine sahip çıkan Kılıçdaroğlu, Nurettin Soyer işkencelerine destek veren açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Soyer'le ilgili 'Hiçbir suçu yok, başarılı bir hukukçu' ifadeleriyle destek çıktı..