1983 yılında Diyarbakır'dan İzmir'e gelen İrfan Bal, geçimini sağlayabilmek için sokaklarda gevrek sattı. 2 yıl sonra da pazarlarda meyve ve sebze satan Bal, işini büyütmeye karar verdi toptan meyve satışına başladı. Çıtayı yükseltti ve 1992 yılında fırın açtı. Aile şirketi kurup işlerini geliştiren İrfan Bal, 2008 yılında Balsa Unlu Mamülleri'ni kurdu. Bugüne kadar Buca'da 14, Altındağ ve Gaziemir'de 1'er şube olmak üzere toplam 16 unlu mamüller satış mağazası açan Bal, başarı grafini giderek yükseltti.
Hedef 35 şube
300 kişiye istihdam sağlayan Bal, hedefinin önümüzdeki 2 yıl içinde İzmir genelinde 35 şube açmak olduğunu belirtti. Şubelerinde pasta, börek ve ekmeğin yanı sıra 150 çeşit unlu mamül üreterek her kesimden vatandaşın beğenisini kazanan Bal, "Biz gıda sektöründe hizmet veriyoruz. Onun için bizim için öncelik hijyen kurallarına uymaktır. Onun için gıda mühendislerinin denetim ve kontrolü altında üretim yapıyoruz. Son günlerde hayvan ahırlarında ekmek üretenleri gördük. Pazarlarda, sokakta, kahve önlerinde ekmek satışı yapılıyor. Vatandaşlarımız kesinlikle ekmeğini fırından ve marketlerden alsınlar" dedi.
Kalite için eğitim
İzmir'de ilk katkısız ekmek uygulamasını kendilerinin başlattığını söyleyen Bal, "Ürünlerimiz her zaman beğeni topluyor. Kimseyle rekabete girmiyorum. İşimin gereği neyse tüm kurallara uyarak çalışıyorum. Bu sektörde rakip olarak yine kendimi görüyorum. Amacım herşeyin en iyisini ve en kalitelisini yapmak. Bunun için de sürekli eğitim çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.
TOLGA TEKİN
