İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Önen 3 kişilik ekibiyle Dubai firmasıyla anlaştığını açıkladı. Son olarak gittiği ve 5 bin porsiyon balık hazırlayarak damgasını vurduğu Brüksel'deki Sea Food Expo Global Su Ürünleri Fuarı'nda teklifler aldığını belirten İbrahim Önen, Fransız, İtalyan ve Yunan mutfaklarında da uzman bir isim olarak tanınıyor. İzmir'de Sipari Restoran'ın uzun yıllar mutfağını yöneten Önen, Dubai Finans Bakanlığı'na ait BEİ Hasa Grubu'nun Shishfish isimli restorantıyla 2 yıllık sözleşme imzaladığını aktardı.
Anlaşma imzaladı
Dubai'de düzenlenen fuarda hazırladığı menülerin firmanın genel müdürünün beğenisini kazandığını ifade eden Önen, kararını bu yıl başında verdiğini, 3 kişilik ekibiyle anlaşma imzaladığını söyledi. Geçtiğimiz hafta işbaşı yapan İbrahim Önen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini anlattı. Türk mutfağından da örnekler sunarak Türkiye'nin tanıtımına katkı yapmak istediğini belirten Önen, Bugüne kadar onlarca yurtdışı fuarlara katıldığını, NATO'da aşçılık yaptığını ve bu tecrübelerini Dubai'de en iyi şekilde kullanmak istediğini vurguladı. KADİR KEMALOĞLU