Urla’ya enginar akını

İzmir’in eşsiz lezzetlerinden birisi olan enginar için Urla’da düzenlenen “Uluslararası Enginar Festivali”, renkli görüntülere sahne oluyor. Farklı lezzetlerin sunulduğu festivalin ilk gününde Urla Bağ Yolu Projesi’nin tanıtımı da yapıldı

KAHRAMAN DURAK

Urla Belediyesi, Urla Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Koruncuk Vakfı İzmir Şubesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festival Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların akınına uğradı. Urla adeta doldu doldu taştı. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda açılan birbirinden lezzetli enginar yemekleri ve ot yemeklerinin yer aldığı 800 stant ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Enginar pazarında ise tarladan yeni kesilmiş ürünler tüketiciye sunuldu.

Müzik ve kalabalık birarada

Mini konserlerin yanı sıra sokak müzisyenlerinin çaldığı şarkılara vatandaşlar dansları ile eşlik etti. Roman sanatçıların çaldığı şarkılarla dans eden vatandaşlar, renkli ve bir o kadar da neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Tüm dükkan ve mağazaların açık olduğu ilçede esnaf bereket yaşarken, vatandaşlar da güzel havanın eşliğinde lezzetli yemekler ve Ege'nin içleri ısıtan bahar havasını yaşamış oldu. Öte yandan birbirinden ünlü şefler kurdukları mutfak atölyeleri ile enginar yemeklerinin sırlarını vatandaşlarla paylaştı. Yarımadada hafta sonunu bayrama çeviren festival bugün sona erecek.

Bağ Yolu Projesi tanıtıldı

Uluslararası Enginar Festivali'nin başladığı günün akşamında önemli bir de tanıtım gerçekleştirildi. Yedi üreticinin birleşip hayata geçirdiği Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği'nin, "Her adımda tarih var" sloganıyla başlattığı Urla Bağ Yolu Projesi'nin lasmanı Urla Şarapçılık'ta gerekleştirildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve şarap üreticileri katıldı. Etkinlik Enginar Festivali için lezzet ustaları katılımıyla gerçekleştirildi. Önceden bağların olduğu yerlerin bembeyaz toprak olduğunu anlatan Dernek Başkanı Can Ortabaş, "Burası 15 yıllık hayalimdi. Buralarda binlerce yıl önce de bağcılık yapılmış. Biz o geleneği devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Enginarlı ve çikolatalı boyoz

Birbirinden hünerli ellerin yaptığı yemeklerin yer aldığı festival alanında, İzmir'in ünlü boyozu da yerini aldı. Alsancak Dostlar Fırını İrfan Akar firması da, ziyaretçilerle buluştu. Ünlü usta İrfan Akar, elleri ile yaptığı uluslararası ödüllü boyozları ile ilgi odağı oldu. Özellikle çikolatalı, enginarlı, şekerli tahinli ve ıspanaklı boyozları ile dikkat çeken Akar, mini keman konseri veren öğrencilere de ikramda bulundu.

Bu da 'Engiburger'

Urlalı Mustafa İnal, şimdi de salatasından sosuna enginarların süslediği engiburger yaptı. Urla'da yaşayan Mustafa ve Emine İnal çifti, festivalde sundukları enginar burgeriyle dikkat çekti. Mustafa İnal, "İçerisinde sadece enginar var. Salatası enginar, kendisi enginar, sosu ve içi enginar. İçine mayonez ketçap yerine yoğurt koyduk. Fast foodlarda hamburger, kola ve patates 10 lira iken engiburger yanında gelincik şurubu ile sadece 5 lira" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.