Tekrar ısıtıldığında zehirleyen yiyecekler
Bazı besinleri tekrardan ısıtımak oldukça riskli. Çünkü birçok yiyecek tekrar ısıtıldığında toksin yaymaktadır. Öyle ki bazı yiyecekleri tekrardan ısıtıp tüketmek sindirim sorunlarına hatta zehirlenmelere bile sebep olabilemekte. İşte tekrardan ısıtıldığında zehirleyen yemekler...
- Yaşam
- 5.3.2019 20:26:03
TAVUK
Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir.
Tavuğu tekrar ısıtmak, protein kompozisyonunun değişmesine dolayısı ile de düzgünce sindirilememesine sebep olmaktadır. Eğer hazırlandıktan hemen sonra tüketilmezse, tekrar ısıtılabilir ancak sadece düşük ısıda.