Kolon kanserine karşı beslenmeli?
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Ergün, sebze ve meyvenin bol tüketildiği, kırmızı etin oldukça azaltıldığı, balık ve zeytinyağına ağırlık verildiği 'Akdeniz Diyeti'nin başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişimini önlediği belirtti. Ergün, "ABD, İngiltere ve İspanya'da yapılan uzun takipli araştırmaların sonucunda kolon kanseri gelişimini önleyen diyet tipinin Akdeniz tipi beslenme olduğunun saptandı" dedi.
- Yaşam
- 22.3.2019 10:33:37
Bol sebze ve meyvenin antioksidan yapısıyla kanser gelişimini azaltmaya yardımcı olduğunun altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Ergün, "Akdeniz mutfağında tereyağı ve margarin kullanılmaz, zeytinyağı oldukça fazla tüketilir; tuz yerine de baharat kullanılır. Hergün bol miktarda çiğ ve pişirilmiş sebze ile meyveler yenir. Haftada 5-6 porsiyon balık ve tavuk tüketilir. Kırmızı et ise ayda birkaç kez tüketilir" diye konuştu.