Az pişmiş ette parazit tehlikesi
Çin'de bir kişinin çiğ domuz eti yediği için beyninde ve göğsünde yüzlerce tenya olduğunun ortaya çıkması ve bilinç kaybı nedeniyle hastanede tedavi altına alınması, özellikle iyi pişmemiş etteki olası tehlikeleri akıllara getirdi.
- Yaşam
- 3.12.2019 10:42:33
Çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilen etlerin parazit hastalıklarının bulaşması açısından riskli olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, sığır etinin iyi pişmiş olmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Etli çiğ köfte yemekten kaçınmalıyız. Özellikle salam, sucuk, sosis tüketenler yeni yapılmışları 3-7 gün arası beklettikten sonra tüketmelidir. Sığır etlerini nasıl yerseniz yiyin ama iyi pişirin. 50 derecenin üzerinde pişmelidir" dedi.
- BERGAMA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KOZAK ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ HACIHAMZALAR AĞAÇLANDIRMA UYGULAMASI SAHASI ARAZİ HAZIRLIĞI
- SOĞUTMA TESİSATI İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR YAPI İŞLERİ VE TEKNİK DAİRE BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
- 120 Euro’luk milliyet farkı
- 120 Euro’luk milliyet farkı