Bilindik tatları unutun! Mantar turşusu nasıl yapılır? Evde mantar turşusu nası yapılır? İşte tarifi...
Klasik, bilindik turşuları unutun. Mantar turşusu tarifi, yenilik isteyenler için ideal olacak. Bilindik tariflerden sıkılan ama turşu yemekten vazgeçemeyenlere özel bu tarif. Yapımı oldukça pratik olan bu turşuyu denemeniz için bu tarifi aşağı bırakıyoruz. Mantar turşusu nasıl yapılır? Evde mantar turşusu nası yapılır? İşte tarifi...
- Yaşam
- 11.6.2020 15:56:42
Turşuyu sevmeyen yoktur, hele yaz aylarında çok iyi gider. Evde turşu yapan kişi sayımız da oldukça fazla. Ancak hep aynı tarifi denemekten sıkılanlara özel bir öneriyle geldik. Mantar turşusu! Bu tarif sayesinde hem yeni bir lezzet deneyeceksiniz hem de tarif listenize bir yenisini eklemiş olacaksınız. O zaman şimdiden afiyet olsun! Mantar turşusu nasıl yapılır? Evde mantar turşusu nası yapılır? İşte tarifi...
MALZEMELER
500 gram kültür mantarı
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı pirinç veya limon sirkesi
8-10 adet tane yenibahar
3 adet defne yaprağı
3-4 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Mantarların ince dış kabuğunu soyup, tencereye alın. Üzerine kalan malzemeyi ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 20-25 dakika pişirin. Suda kaynatıp kurulanmış 2 adet yarım litrelik cam kavanoza mantarları yerleştirin. Üzerine tenceredeki kaynar suyu ilave edip kapaklarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra servis yapın.