• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

nelerdir?

Kakule bitkisi zencefil ailesine mensuptur ve birçok faydası bulunur. Tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak kullanılan bitki çay olarak da içiliyor. Peki, nelerdir? Kakule çayı nasıl yapılır?

Kakule bitkisinin faydaları nelerdir?

21.07.2020, 17:18 Güncelleme Tarihi: 21.07.2020, 17:23

Hindistan, Malezya ve Nepal gibi ülkelerde tüketilen kakule bitkisi, aslında zencefil ailesine mensuptur. Tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak kullanılan bitki çay olarak da içiliyor.

KAKULE BİTKİSİNİN KULLANIM ALANLARI

Kakule bitkisi öğütülerek kullanıldığında Türk kahvesine farklı bir lezzet katar. Kakuleli Türk kahvesinin yapım aşamasında makina yerine cezve kullanılması öneriliyor. Ayrıca toz halindeki kakule, keklere de kullanılabilir.

KAKULENİN FAYDALARI NELERDİR?

İçindeki fosfor sayesinde mide asidini düzenleyen ve sindirimi kolaylaştıran kakulenin kadınların adet dönemindeki şiddetli sancıları azaltığı biliniyor. Ayrıca kakulenin rahatlatıcı özelliği nedeniyle psikolojik rahatsızlığı olan kişilere akşam yatmadan önce bir bardak kakule çayı içmeleri öneriliyor.

KAKULE ÇAYI NASIL YAPILIR?

- İlk önce kaynamış bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kakule tozu atın.

- 10 dakika boyunca üstü kapalı şekilde demlemeye bırakın, daha sonra
süzün.

- İçmeden son olarak da içine bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Kakule bitkisinin faydaları nelerdir? haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.