Gürkan Şef ile Kurban Kavurma Tarifi!

Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı olan Gürkan Şef, bayram sofralarınızı süsleyecek lezzetleri Bi’ Başka YouTube kanalına özel paylaştı. Kurban eti nasıl pişirilir? Kurban eti pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı olan Gürkan Şef, bayram sofralarınızı süsleyecek lezzetleri Bi' Başka YouTube kanalına özel paylaştı.

Kurban eti nasıl pişirilir ve saklanır? Kurban kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle ilgili püf noktaları ve bayrama özel tarifler Gürkan Şef ile Bi' Başka'da…

Kurban Kavurması Tarifi:

Öncelikle kavurma kol kısmından yapılır. İyice ısıtılan sac tavanın içerisine kol kısmından çıkan kemikleri bırakıyoruz. Yağ olarak kavram yağı veya kuyruk yağı kullanıyoruz. Kemiklerden sonra kavram yağımızı da tavaya ekliyoruz. Bu esnada kemiğin içindeki ilikler kendini bırakıyor ve tavadaki sıvıya lezzet veriyor. Kemik ve kavram yağının bulunduğu tavayı karıştırıyoruz. Yağ sarımtırak bir renk alınca etleri ekliyoruz. Sadece kavurma yaparken değil, sebze yemeklerinde bile tencere soğukken malzeme asla tencereye konulmamalı.

Yüksek ateş etin mühürlenmesini sağlıyor. Bu işlemle sıvı, etin içine hapsediliyor. Bu şekilde de et yumuşak ve lezzetli oluyor.

Kavurma yaparken et de yağ da eşit parçalar halinde doğranmalı ki parçalar eşit sürede pişsin. Aksi takdirde küçükler daha erken pişecek büyük parçayı pişireyim derken de küçükleri yakacaksınız.

Kavram yağı kavrulduktan ve sıvısını tencereye bıraktıktan sonra tüm taneleri tencereden alınmalı. Zira etler ilave edildiğinde, et pişerken yağ yanıp siyah noktalar haline dönüşebilir.

En önemli püf noktalarından biri tuz. Izgaralık ette iri taneli tuz kullanılmalı (kaya ya da deniz tuzu), etli tencere yemeklerinde ise sofra tuzu. Izgaralık ette tuz önceden atılırken tencere yemeklerinde ise sonradan konulmalı. Bu yüzden kavurmaya da tuz en son eklenmeli.

Kuzu kavurma yapıyorsanız kuzu etinin o keskin kokusunu yumuşatmak için kavururken bir miktar taze kekik, sarımsak ve limon sıkabilirsiniz. Asidik özelliği olduğundan bu kokunun gitmesine yardımcı olacak. Birkaç dal biberiye ve taze kekik de ilave edilebilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.