Tirit yemeği nasıl hazırlanır? İşte lezzetli mi lezzetli tirit yemeği tarifi sizlerle...

Tirit yemeği nasıl hazırlanır? İşte lezzetli mi lezzetli tirit yemeği tarifi sizlerle...

TİRİT MALZEMELERİ
Yarım kg tavuk kıyması
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı un
3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber

TİRİT YAPILIŞI
Ekmeği kuşbaşı şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yayın. 200 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında şeffaflaşana kadar soteleyin. Tavuk kıymasını ekleyip kavurun. 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 1.5 su bardağı su ekleyip 1-2 taşım kaynatın.

Ekmekleri sıcak olarak büyükçe bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu gezdirin. Sarmısakları ezip, 1 su bardağı yoğurtla karıştırın ve kıymanın üzerine gezdirin. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp pul biber yakın. Pul biberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Şimdiden afiyet olsun...