Şekerpare nasıl yapılır? İşte evde hazırlayabileceğiniz şekerpare tarifi...

Özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biri olan şekerpare, evde nasıl hazırlanır? Şekerparenin malzemeleri nelerdir? Şekerpare hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz şekerpare tarifi sizlerle...

Şekerpare hemen herkesin ulaşabileceği, evde de kolayca yapılabilen şerbetli bir tatlıdır. Şekerpare'nin yapılışında özen gösterilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Peki bu püf noktalar nelerdir?

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

Hamur İçin:

125 gram oda sıcaklığında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 yemek kaşığı silme irmik

1 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı silme kabartma tozu

1 çay bardağı fındık (isteğe bağlı)

Şerbet İçin:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.