• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SİNEMADA MUCİZE KADIN REKABETİ BÜLENT GÜRLÜK

SİNEMADA MUCİZE KADIN REKABETİ

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.10.2017, 00:00
Wonder Woman filminde rolü, birçok rakibini geride bırakarak İsrailli eski model ve oyuncu Gal Gadot kapsa da hala bu süper karakterin kılığına girmenin hayaliyle yaşayan kadınlar arasında Megan Fox, Jessica Biel, Olga Kurylenko, Katie Holmes gibi isimler yer alıyor

Wonder Woman, her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahraman ve en güçlü DC Comics karakterlerinden biridir.
Wonder Woman uçabilir, halkaları kullandığı silahlarla düşmanlarını rahatlıkla alt edebilir. Hikayeye göre amazon kraliçesi Hippolyte, kilden yaptığı bir heykelin kendi kızı olarak hayat bulması için Olimpos Dağı'ndaki tanrılara yalvarır. Böylece tanrısal güçlerin etkisiyle dünyaya gelen Wonder Woman, 'Adalet Birliği'nin saygın ve kudretli bir üyesi oldu. Güç olarak Superman'den sonra Adalet Birliği'nin en güçlü üyelerinden biri odur.

GÜÇLÜ KADINI OYNADILAR

Böyle olunca tabii, 'Mucize Kadın' anlamına gelen çizgi karakter Wonder Woman'ı beyaz perde uyarlamasında canlandırmak isteyen kadın oyuncuların sayısını siz düşünün. Her ne kadar 15 Mayıs 2017'de vizyona giren Wonder Woman filminde rolü birçok rakibini geride bırakarak İsrailli eski model ve oyuncu Gal Gadot kapsa da, hala bu süper karakterin kılığına girmenin hayaliyle yaşayan kadınlar az değil.
Şimdiye dek rol aldıkları sinema filmlerinde, 'kahramanca' roller üstlenen ve Wonder Woman'da kendilerine şans verilebileceği konusunda duyumlar almalarına rağmen hüsrana uğrayan birçok aktris de 'belki değişik bir versiyon' için umutlarını sürdürüyor. Biz de bu hafta Wonder Woman'ı oynayan ve gişelerde aldığı başarıyla doğru seçim olduğunu kanıtlayan güzel oyuncu Gal Gadot ve bu rolü alma sürecinde rekabet ettiği ünlü isimleri hatırlatmak istedik. Bakalım sizin gönlünüzdeki Wonder Woman acaba hangisi?

Gal Gadot

İsrailli oyuncu ve model Gal Gadot, 2004 yılında Miss Israel seçilerek aynı yıl Kainat Güzellik Yarışması'nda ülkesini temsil etti.
Oyunculuk kariyerindeki en önemli çıkışını, aynı proje için adı geçen altı oyuncuyu geride bırakarak aldığı 'Hızlı ve Öfkeli' serisinde canlandırdığı 'Gisele Yashar' rolüyle gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük film yapım şirketi Warner Bros, DC Comics adına 4 Aralık 2013'te, Ben Affleck ve Henry Cavill'in de yer aldığı 'Batman ve Superman:
Adaletin Şafağı' filminde ve gelecek devam filmleri içinde yer alacak 'Wonder Woman' karakterini Gal Gadot'un canlandıracağını açıkladı. Bu filmler Gadot'un kariyerini zirveye oturttu.

Olga Kurylenko

Ukrayna ve Beyaz Rusya kökenli, Fransız vatandaşı model ve oyuncu Olga Kurylenko, oyunculuk kariyerine 26 yaşında Fransa'da başladı. Aksiyon filmleri ile silahlı sahnelerdeki rol yeteneğiyle göze çarpan Kurylenko, özellikle başrolünü Daniel Craig'in oynadığı James Bond serilerinin 24'üncü filmindeki performansıyla hafızalarda iz bıraktı. 'Wonder Woman'ı canlandıracak en isabetli adaylardan biri olarak gösterilen Olga, her ne kadar iyi bir profil çizse de rol yarışını Gal Gadot kazandı.

Jessica Biel

35 yaşındaki Amerikalı oyuncu ve eski model Jessica Biel, 'Teksas Katliamı', 'Sır', 'Görünmez Savaşçı' ve 'Blade:
Trinity' gibi aksiyon, gerilim ve suç filmlerinin ardından, Wonder Woman karakterine soyunmanın artık tam zamanı olduğunu hissediyordu. Hatta DC öykü evrenini perdeye yansıtma projesinin en önemli ayaklarından biri olan, Kasım 2017 yapımı 'Justice League' filminde Diana Prince (Wonder Woman) rolü için daha önceden hazırlanması bile istenmişti. Ama sonrasında rolü elbette bu karakteri oynamak için sözleşme yapılan Gal Gadot'un oynayacağı açıklanmıştı.

Megan Fox

31 yaşındaki Amerikalı oyuncu ve manken Megan Fox, ilk ortaya çıktığı günlerde güzelliği ve Angelina Jolie'ye benzerliğiyle çok dikkat çekmişti. Ardından başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayan 'Transformers', 'Kana Susadım' ve 'Ninja Kaplumbağalar' filmlerindeki takdire şayan performansıyla yeni bir süper kahramanı canlandırmaya hazır olduğunu gösterdi. Ancak böyle bir rolde yeniden izleyicinin karşısına çıkma beklentileri henüz gerçekleşmedi

Katie Holmes

Amerikalı güzel aktris Katie Holmes, 2005 yılında çekilen 'Batman Başlıyor' filmindeki başarısıyla adından çok söz ettirdi. Ve gördüğü ilginin ardından artık bir Wonder Woman rolü için hazır olduğunu söyledi. Bu kahramanı canlandırmak en büyük hayallerinden biri olmasına rağmen, Katie Holmes bu göreve layık görülmedi.

Adrianne Palicki

DC Comics'in ünlü yapım şirketi Warner Bros, 2011 yılındaki Wonder Woman filminde rolü verdiği Adrianne Palicki'ye, bu kahramanla ilgili bir dizi film için vaat vermişti. O günden itibaren Palicki'nin en sevdiği kostüm Wonder Woman olmuştu ama ne yazık ki sonrasında yeni uyarlama ve devamı niteliğindeki film projeleri için Gal Gadot'nun adı açıklandı. Karar, bu karakterde tecrübesi olan güzel aktris için hatırı sayılır bir düş kırıklığı yarattı.

Christina Hendricks

EsquIre erkek dergisi tarafından 2010 yılında 'Dünyanın En Seksi Kadını' seçilen Christina Hendricks, All-Star Superman, Sürücü, Karanlık Yerler, Bad Santa gibi iddialı filmlerin ardından Wonder Woman'ı (Diana Prens) oynamak için umutlanmıştı.
Sempatisiyle çok taraftar toplayan ve bu role en çok uygun görülen oyuncuların başında gelen Christina, bir röportajında Wonder Woman olmayı istediğini dile getirmiş ve ilgi görmüştü.
Ama o da tercih edilmeyenler arasında yer aldı.

Megan Gale

2015'te o da Wonder Woman'ı bir filmde canlandırmış olsa da yeni versiyonu için ne yazık ki ışığı göremedi. Kendisi bu kahramanın çekilecek tüm filmlerinde rol almaya çok hazırdı oysa ki... Çünkü Wonder Woman rolünün hakkını vereceğini düşünen büyük bir hayran kitlesinin desteği arkasındaydı.
Ama Warner Bros şirketi Megan Gale'e de çalım attı ve kararını Gadot'tan yana kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA