• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Makyaj yap motive ol! İyi hisset ve mutlu ol DİLEK MUTLUTÜRK

Makyaj yap motive ol! İyi hisset ve mutlu ol

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.02.2018, 00:00

Merhaba, çok güzel pazar günü olsun... Bu hafta sizinle makyaj yapmanın faydalarını paylaşacağım. Makyaj, stilin ayrılmaz bir parçası. Kişisel markanızı yaratırken tarzınızı ortaya koymanız gerekir. Güçlü, sıcak, samimi, şefkatli, otoriter. Yaratmak istediğiniz ya da sahip olduğunuz yetkinlikleri ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak en önemli araçlardan biri. Yüzünüz sözünden önce okunuyor, nasıl okunduğuna makyajınızla siz karar verebilirsiniz. Kendi yüzünüzü tanıyıp, doğru renklerle, doğru teknikle makyaj yapabilmek sanırım her kadının istediği bir şey. Bunun için okuyoruz, izliyoruz, eğitim alıyoruz.

ÖZGÜVEN TAZELER

Biz kadınlar bazen özgüvenimizi tazelemek için makyaj yapıyoruz.
Makyaj yapmadığımızda; yorgun, halsiz ve hasta gibi hissederiz.
Hatta kendimizi bakımsız sayar, o gün ailemiz dışında kimseyle görüşmek istemeyiz.

SAYGININ GÖSTERGESİ

Makyaj, hem kendinize hem de karşı tarafa duyulan saygının göstergesidir.
Yaptığınız ufak bir makyajla bakımlı, sağlıklı ve güzel bir görüntü sağlarsınız. Aynaya baktığınızda sağlıklı ve bakımlı bir kadın görmek sizi iyi hissettirecektir.
Kendinizi iyi hissetmekle birlikte başkalarının karşısında da bakımlı görünmek istemek ve bunun için vakit harcamak kesinlikle saygının göstergesidir. Nereye giderseniz gidin, bakımlı duruşunuzla özgüven ve saygı algısını oluşturmak sizi sosyalleştirecek ve sizin de karşılığında saygı görmenizi sağlayacaktır.

MOTİVASYON SAĞLAR

Aynaya baktığımız an kendimizi bakımlı görmek iyi hissettiriyor. Bu da beynimize olumlu sinyaller gönderiyor.
Beynin, çalışma şeklinden dolayı odaklandığınız ve gördüğünüz şeyler iyiyse siz de yavaş yavaş daha iyi hissediyorsunuz.
Sabah kalktığınızda bir rimel, bir ruj sürüp saçınızı güzelce taramak otomatik olarak iyi hissetme halini meydana getiriyor.
Bunu her sabah yaptığınızda işe başlamadan kendinizi motive etmiş oluyorsunuz.
Kendinizi iyi hissetmek için hafif dokunuşlar yapın ve bolca gülümseyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA