• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

‘Evet’ ve ‘hayır’ yarışı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2017, 00:00

Referandum yazısı bekliyor okuyucu benden. Özellikle ve daha fazla güncel magazin, life style, aşk/meşk yazan bir köşeci olarak acaba okuyucuyu nasıl tatmin etsem?
Ötekiler berikiler, daha ben herhangi bir referandum yazısı yazmadan, döşenmişler e-mailleri.
Hakaret etmek için illa bir sebep mi gerekiyor. İmanla paranın kimde olduğu bilinmez derler ya, bana sorarsanız siyasi duruşun da kimde nasıl olduğu da belli değil. Evet veya hayır diyeceklerin tavrı da, yanıtı da samimi değil. Ortama göre fikir değiştiren öyle çok ki şaşırıyorum. Benim ne diyeceğim, anayasaya nasıl bakacağım, neresine onay verip, neresinde karşı duracağım kimi ilgilendiriyor? Siyasi içerik yazan biri değilim, siyasi bir duruşla medyada var olmuş değilim, ona buna göre renk değiştiren biri değilim.... Dolayısıyla evet de desem hayır da desem okuyucumun ilgilenmeyeceğini tahmin etmekteyim. İkiye bölünmeye pek meraklı arkadaşlar, zaten senin oyun belli diyor.

NE DESEM SEVİNECEKSİNİZ

Benim bir yazar olarak okuyucunun tamamı tarafından beğenilmek ya da takdir görmek gibi bir derdim hiç olmadı. Üstelik şunu da biliyor olmalısınız, kariyerimi ne yaranmak ne de küfür yemek üzerine kurgulamadım.
Bildiğimden şaşmamak, doğru bildiğimi anlatmak, tecrübelerimi paylaşmak, başka bir pencere aralamak, beklemediğiniz bir anda sizi gülümsetmek istiyorum.
Budur... İnsan olmaktan, iyi olmaktan, vicdanlı olmaktan söz etsek ya. Birileri bizi böldü diyorsunuz ama ben de şunu söylüyorum karşılığında o halde, amma meraklıymışsınız bölünmeye.
Amma da hazırmışsınız ötekini parmakla işaret etmeye.
Şuncu buncu olmaya. Demokrat olmakla övünen, Atatürkçülükle beslenen dostlara soruyorum, değişecek 18 maddenin hangisini biliyorsunuz. Okudunuz, anladınız, bildiniz mi? Ha bilinçli bir hayırsa veya evetse kararınız sonuna kadar sizinleyim.
Sadece hükümete karşı gelmek adına Gezi parkına doluşanlar gibi olmasın durum. Gidip orada hatıra fotoğrafı çektirenlerin, hayatlarında kendilerine faydaları olmamış, bırakın ülkelerine olsun.
Şimdi sadece hayır demeyi, AK Parti'ye hayır demek olarak algılıyorlar. Başta Kemal bey olmak üzere, başka bir partinin iktidara geleceğini kimse hesaplamıyor

SEÇMENLERİNE YAZIK

Aslında en çok CHP farkında, olmayacak, olamayacaklar, iktidara oturamayacaklar.
Peki bunu bilmek vemuhalefet olarak silinmek üzer olmak onları harekete geçirebiliyor mu? Asla!
Geçen seçimde yaptıkları gibi sadece karşı gelmekle ilerleyeceklerini düşünüyorlar. Başka bir söylem ya da fikir geliştirmek yok. Yazık seçmenlerine, inanmadan güvenmeden yanlarında duruyorlar.
Az önce söyledim, kendimize bir bakalım önce. Birbirimizi anlamaya çalışalım, sen şuncusun oyun belli demekle nereye varacağız? Hayır mı hayırlara vesile olacak evet mi, öğrenmeye az kaldı. Net ve kesin olansa, ülkenin idari makamının aynı dirayetle işine devam edeceği...
Evet de olsa hayır da olsa, memleketin gönlü kimden yana belli değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA