• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Afrin’de Zeytindalı Kandil’de Harmandalı ERHAN GÜLENÇ

Afrin’de Zeytindalı Kandil’de Harmandalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.06.2018, 00:00

Her ne kadar muhalefet destek vermese ve bundan rahatsız olsa da Türkiye, PKK terörünün kalbi Kandil'de temizliğe başladı. Bu operasyonun Kuzey Irak'taki terör unsurlarına yönelik yapılan onlarca operasyondan büyük bir farkı var. Mehmetçik, bu defa operasyonu yapıp hemen ülkeye dönmek üzere değil, terörü kalıcı olarak bitirinceye kadar kalmak üzere oraya girdi. Bu defa sadece sinek avlanmayacak, bataklık da kurutulacak. Dün Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de kimsenin toprak bütünlüğünde gözümüz olmadığını vurgulayarak bu niyetimizi resmi ağızdan açıkladı.
Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Terör ve Güvenlik Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ'un Türkiye'nin Afrin'e yaptığı Zeytindalı Harekatı'nın ardından Kandil'e yaptığı bu operasyonla ilgili çarpıcı bir ifadesi var. Yaşanan süreci "Afrin'de Zeytindalı, Kandil'de Harmandalı" şeklinde özetliyor Başbuğ. Mehmetçiğin Kandil bölgesinde kalıcı olacağı değerlendirmesini ilk dile getiren isimlerin başında gelen Başbuğ, süren operasyonla ilgili sahadan aldığı son bilgileri paylaştı.

YOL İNŞAATLARI BAŞLADI

Bakan Canikli'nin Türkiye'nin bölgede kalıcı olacağını dile getirmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Başbuğ, "Bunun anlamı şu, Mehmetçik orada yaptığı operasyonlardan sonra kademe kademe ordugah kurarak, üs kurarak ilerleyecek.
Benim de sahadan son aldığım bilgilere göre, şu an Mehmetçik kurduğu üsler arasında ulaşım için yol inşaatlarına başladı.
Aynı şekilde bu üslerin Kandil'e uzanacak yolları da inşa ediliyor. Yöre halkının ifadesi aynen 'Biz Mehmetçiği ilk defa bu kadar içerilere kadar girmiş ve bu kadar kararlı gördük. Yapılan yollardan kurulan üslerden de belli ki, Mehmetçik buraya kalıcı olmaya geldi' şeklinde. Bunun için Mehmetçiği bağırlarına basıyorlar.
Oradaki bataklığı kurutmanın yolu orada kalmak ve operasyonlara devam etmektir.
Türkiye de bunu yapacak" dedi. Başbuğ, Kandil'e yapılan hava operasyonlarının yanı sıra Özel Kuvvetler'e bağlı birliklerinde de kendilerinden sonra gelecek kara birliklerine yol açmak için bölgede büyük bir mücadele yürüttüğünü bilgisini verdi.

"EN ALÇAKÇA İTHAM"

Başbuğ'un emekli bir asker olarak en çok tepki gösterdiği konuların başında muhalefet kanadından gelen Kandil operasyonunun seçim için yapıldığı yönündeki iddialar yer alıyor. "Bu yapılabilecek en ağır, en alçakça ithamdır" diyen Başbuğ, şunları söyledi: "Bu devletin bekası için yapılan bir operasyondur. Aylar öncesinden daha seçim takvimi ortada yokken planlanmıştır. Bu takvimi daha o tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamıştı.
Şimdi kalkıp günler öncesinden planlanan bir operasyonu seçime bağlarsanız hem devlete ihanet etmiş olursunuz. Aslında muhalefetin dile getirdiği bu iddianın doğrudan ABD'nin rahatsızlığını yansıtıyor.
ABD, işin sonunu görüyor. O yüzden bu operasyonu küçük düşürmek ve arkasının gelmesini önlemek için bu söylemlerde muhalefeti aracı olarak kullanıyor." Türkiye, FETÖ belasından arındıktan sonra PKK terörüyle mücadelesini çok başarılı bir şekilde sürdürüyor. Kandil'e de Türk Bayrağı dikilecek günler çok yakın.
Bundan kökü bu ülkede olan hiç kimse endişe duymaz, duymamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA