• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soyer’den ‘denge’ ekibi ERHAN GÜLENÇ

Soyer’den ‘denge’ ekibi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Tunç Soyer, ekibini 'denge' siyaseti üzerinden kurmaya başladı.
Bazı belediye şirketlerinde kritik atamalar yapan Soyer'in parti içi güç dengelerine dikkat ettiği görüldü.
Soyer, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a yakın bir isim olan Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak'ı Ege Şehir Planlama Şirketi'nin başkanlığına getirdi. Yine Özkan'a yakın olan ve Tire'den belediye başkan adayı olan Burak Alp Ersen'i ise İZELMAN'a genel müdür yaptı.

3 İSİM BERABER HAREKET EDECEK

Soyer, İzmir Milletvekili Murat Bakan'a yakın olan Karabağlar eski belediye başkan aday adayı Heval Savaş Kaya'yı da İZBETON genel müdürlüğüne getirdi. Kaya, partide Bakan'ın yanı sıra Özkan'a yakınlığıyla da biliniyor. Kaya'nın atamasına İl Başkanı Deniz Yücel'in karşı çıktığı ancak Soyer'in bunu dikkate almadığı kaydedildi.
Oluşan bu tablo, kulislerde Soyer, Özkan ve Bakan'ın önümüzdeki aylarda başlayacak il ve ilçe kongre sürecinde de birlikte hareket edecekleri şeklinde yorumlandı.

CANBEK İZSU'YA ATANDI

Soyer'in İZSU Genel Müdürlüğü'ne ise emekliye ayrılacak Figen Selvitopu'nun yerine yine 7-8 ay sonra emekli olacağı kaydedilen ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek'i getirmesi de dikkat çekti. Bu arada Soyer, başkanlığını yaptığı Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) avukatı Canan Karaosmanoğlu'nu da İZFAŞ'ın yeni genel müdürü yaptı.
2016'da evlenen Karaosmanoğlu'nun nikahını Soyer kıymış, şahitliğini ise eski Başkan Aziz Kocaoğlu yapmıştı.
Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi yönetiminden Nilüfer Çınarlı Mutlu'yu da ÜNİBEL şirketinin başkanlığına getirdi.
Mutlu, Kültürpark'ın planlanması çalışmalarında eski Başkan Aziz Kocaoğlu ile karşı karşıya gelen isimler arasında yer alıyordu.

SADECE GAZETECİLİK YAPIYORUZ

Göztepe'nin 94. kuruluş yıldönümü kutlamalarında en dikkat çekici unsurlardan biri de kulübün Başkanı Mehmet Sepil'in bu coşkulu gecede olmak yerine Bodrum'da bulunmayı tercih etmesiydi. Bu köşede kaleme aldığımız yazıda Sepil'i bu tercihi nedeniyle eleştirdik. Bu arada başta transfer politikası olmak üzere kulüp yönetiminde yapılan bazı yanlışları da dile getirdik.

YANLIŞ BİR ALGI

Bu yazı ile ilgili bazı taraftarlardan aldığımız tepkiler ise şaşırtıcıydı. Bizim kulübün gerçek sahibi olduğunu dile getirdiğimiz taraftarların bir kısmı bizi Göztepe'ye zarar vermeye çalışmakla suçladı.
Nedense Göztepe'deki bazı taraftar gruplarında Yeni Asır ile ilgili ön yargılı bir yaklaşım var. Maalesef biz ne yazsak sanki kulübün kötülüğü için, Süper Lig'ten düşmesi için yazıyormuşuz algısına kapılıyorlar. Bu büyük bir yanlış ve haksızlık.
Çünkü, biz 124 yıldır gazetecilik yapıyoruz. Sıkıntılı geçen bir sezonun ardından 100 bin taraftarın katılımıyla yapılan bu coşkulu kutlamaya kulübün başkanının Bodrum'da tatilde olduğu için katılmaması bizim için haberdir. Biz sadece bunu dile getirdik ve Başkan Sepil'in son 1 yıldaki yanlış icraatlarını eleştirdik.
Bu bir gazetecilik faaliyeti.

YENİ ASIR HEP YANINDA

Hem Göztepe'nin kötü duruma düşmesini en son isteyecek olan da Yeni Asır'dır. Çünkü, hiçbir gazete ve yayın kuruluşu merkezinin bulunduğu kentte veya bölgedeki bir takımın Süper Lig'ten düşmesini istemez. Çünkü o kent ve bölgede Süper Lig'te mücadele eden ne kadar çok takım varsa o gazete ve yayın organı için o kadar iyidir. Keşke İzmir'de sadece Göztepe değil başka takımlar da Süper Lig'te olsa...
O nedenle bir köşe yazısından gerçekle hiç ilgisi olmayan anlamlar çıkarmak doğru değil. Yeni Asır, bugüne kadar hep Göztepe'nin yanında oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA