• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aliağa’da girişim rüzgarı... ERKİN USMAN

Aliağa'da girişim rüzgarı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2010, 00:00
Şu Adnan Saka olmasa, Aliağa'da hayat duracak sanki...
Ticaret Odası'nın her köşesinde O var.
Aliağa çarşısında da, hatta sahil boyundaki balık restoranlarında da Adnan Saka.
Bunlardan biri ile akrabalığı da var.
Şimdi size bir Adnan Saka etkinliği...
Gündemede "girişimcilik" var.
Ama asıl mesele "girişimciliği genç kuşaklara aşılamak..."
Adnan Saka diyor ki:
"Altı milyona yakın işsizin bulunduğu, bunun büyük bölümünün de genç işsizlerimizden oluştuğu, her yıl işgücü piyasasına 700 bin gencimizin dahil olduğu düşünüldüğünde, girişimciliğin önemi daha iyi anlaşılır. Üretim ve istihdam için özel sektörümüzün hacmini büyütmek zorundayız. Bu da girişimciliğin arttırılmayla mümkün."
***
Adnan Saka önce KOSGEB'in kapısını çaldı, sonra ABİGEM'in...
Bu iki kurum Aliağa Ticarat Odası ile elele verince, ortaya "Gençler için Girişimcilik Eğitimi" çıktı.
İlk programda ABİGEM İzmir program Yöneticisi Ümit Evren, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gördüğü ilgiden memnun kalan Evren şöyle konuşuyor:
"Beş gün boyunca girişimci adaylarına girişimcilik, iş kurma ve yönetme, iş planı hazırlama, pazarlama planı hazırlama gibi konularda eğitimler vereceğiz. "
Ve, Adnan Saka'dan son söz:
"Girişimcilik Haftasını İlçemizdeki gençlere girişimcilik eğitimi vererek değerlendiriyoruz. Toplam 26 Saatlik Eğitimin gençlerimize yeni ufuklar açacağına, gençlerimizin İş hayatına atılması için cesaret ve bilgi kazandıracağına inanıyorum."

Karaburun- Almanya hattı...
Karaburun Ambarseki köyünde Avrupa Sosyal Hizmetler Şirketi adı altında bir rehabilitasyon merkezi kuruldu. Burada Almanya'dan gelen 18-20 yaş grubu kız ve erkek Alman çocuklar, kampta Türk-Alman dostluğu ve yakınlaşmasının en güzel örneklerini veriyor.
Bu dostluğu bir katkı da Karaburun Kaymakamı Lütfullah Ün'den...
Kaymakam Bey, sosyal etkinlikler kapsamında Karaburun lisesi ile Alman öğrenci grubu arasında dostluk maçı düzenledi. Maçın başlama vuruşunu kaymakam ile Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa birlikte yaptı.
Maçı 2-0 Karaburun Lisesi kazandı ve kupayı aldı ama Kaymakam Ün, önemli olanın kazanmak değil, böylesine güzel etkinliklerin sık sık sürmesinin sağlanması olduğu belirtildi.

fıkra
Garaj

Arabasıyla seyahat eden bir İskoçyalı, yol kenarında kapısında "Garaj bedavadır" yazılı otel önünde durdu. Koşup gelen garsona:
"Bana garajı gösterir misin?"dedi.
Garajı gösterdiler. Müşteri arabasını içeri soktu.Garson:
"Valizlerinizi yukarı çıkarayım mı?" diye sordu.
İskoçyalı cevap verdi: "Lüzum yok. Otomobilde yatacağım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA