• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karikatüristler İzmir’de yarıştı ERKİN USMAN

Karikatüristler İzmir'de yarıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2010, 00:00
İzmir Menemen Serbest Bölge AŞ-İDESBAŞ, deri işleme ağırlıklı sürdürdüğü üretim faaliyetinin yanı sıra her yıl bir başka başarıya daha imza atıyor, dünya ölçeğinde yapılmamışı yapıyor, her yıl 'deri' temasına dayalı bir başlık altında ulusal karikatür yarışması düzenliyor.
* * *
İDESBAŞ, bu yıl bu yarışmanın dördüncüsünü gerçekleştirdi ve seçici kurul 185 yapıt arasından dereceye girenleri belirledi. Öncelikle bu yılın başlığı ilginçti. "Deri ve Kadın" başlığı yarışma konusu olarak seçilmişti. Seçici kurulda ise bu konuda karar verebilecek değerde adlar vardı. Yazar Muzaffer İzgü, İzmir'in kültür yaşamına son derece büyük ivme kazandıran İKSEV'in başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Yazar Ahmet Önel, çizerler Eray Özbek, Armağan Üçok Gönenç, Ömer Çam, İDESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Yönetim Kurulu Üyesi Halim Sarıtoprak'tan oluşan seçici kurul dört saate yakın bir çalışmanın ardından Bursa'dan katılan Ahmet Aykanat'ın yapıtını birinci seçerken, İstanbul'dan Serdar Günbilen'in çalışmasını ikinciliğe, yine Bursa'dan Ahmet Kahraman'ın yapıtını ise üçüncülüğe değer buldu.
Mansiyon ödülleri ise Yüksel Cengiz, Osman Güral Suroglu, Merve Erdoğan(Genç Çizer dalında) arasında dağıtıldı.
Seçici kurul ayrıca, Şevket Yalaz, Mustafa Yıldız, Sadık Pala, Murad Dönmez, Cemalettin Güzeloğlu, Elmas Erbaş, Birol Çün, Hicabi Demirci, Serpil Kar, Sait Munzur'un yapıtlarının da koleksiyon için bedeli karşılığı satın alınmasını kararlaştırdı.
Yarışma Danışmanı Lütfü Dağtaş, İzmir Menemen Serbest Bölge AŞ-İDESBAŞ tarafından düzenlenen 'Deri ve Kadın' konulu 4. Ulusal Karikatür Yarışması'na 90 yarışmacının 185 yapıtla katıldığını açıkladı.
Yarışma sergisi Ocak 2011 içersinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sanat Galerisi'nde açılacak.

KSK'lılar, görev başına
Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı'nın yaşadığı macera malum. Kapanmasına karar verildi, sonra 17 idealist Karşıyakalı bir "Kurtuluş Platformu" oluşturdu. Olanaklar elverdiğince İZKA İnşaat'ın ismini de ekleyen Ufuk Kele'nin başkanlığında küçük birikimlerle bir diriliş takımı oluşturuldu.
* * *
Ve KSK'li kızların bugün saat 17.30'da Mavişehir KSK Arena'da Beşiktaş ile maçları var. Bu soğukta Karşıyakalıların desteğiyle ısınmak istiyorlar. İşte sizlere idalist yöneticilerin bana görderdiği çağrı mektubunu, noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyorum. Ve ekliyorum: KSK'li vefalıdır. Haydi desteğe...
"Üç ay oldu yola çıkalı. Tek amaç yaşamaktı önceleri. Ayakta duracaktık, yok olmayacak düşmanları sevindirmeyecektik. Bu arma asla teslim olmayanların aşklarıyla boyanmıştı. Zor şartlarda yaşamaya alışkındı. Zorla savaşıp kaf-kaf çekebilme tutkusuydu bizi bir arada tutan. Zaferler ayrıntı aşkımız bakiydi.
* * *
Acıya birlikte gülebilemekti ortak yönümüz. Sevdamız ay yıldızlı armamızdı. Yola çıktığımızda sadece biz vardık. Yani Karşıyaka. Koskaca Karşıyaka olarak yola çıkmıştık. Önce ayakta durup varolduk. Şimdi savaşmaya başlıyoruz.

pazar fıkrası

Hatıra defterinden

Yalnız başına Akdeniz turuna çıkan genç kız, gemide yaşadıklarını günü gününe not ediyordu.
13 Malıs: "Bugün yolculuk başladı. Havalar çok güzel..."
14 Mayıs: "Kaptan çok yakışıklı ve genç. Sanırım o da beni beğeniyor."
17 Mayıs: "En sonunda onunla tanıştım. Birlikte yemek yedik."
19 Mayıs: "Kamarasına davet etti ama, kabul etmedim."
20 Mayıs: "Eğer kamarasına gitmezsem, gemiyi batıracağını söylüyor. Ne yapsam acaba?"
21 Mayıs: "245 yolcunun hayatını kurtardım."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA