• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engelli çocuklara spor ile tedavi ERKİN USMAN

Engelli çocuklara spor ile tedavi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2011, 00:00
Bugüne kadar bedensel ve görme engelliler için gerçekleştirdiği projeler ile dikkat çeken İzmir Üniversitesi, otizmli çocukları spor ile sağlıklarına kavuşturmak için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Aynı zamanda Bostanlıspor sponsoru olan İzmir Üniversitesi, Bostanlıspor tesislerinde yeni yatırımlar ile otizmli çocuklara spor olanağı sunmayı amaçlıyor. Kurulacak merkezde çocuklara spor ile sağlık kazandırmanın hedeflendiği proje kapsamında İzmir Üniversitesi'nde, spor ve otizm tedavisi arasındaki ilişki hakkında da bilimsel çalışmalara imza atılacak.
* * *
Konu hakkında TRT tarafından çekilen ve gelecek günlerde yayınlanacak olan, "Farkında mısınız?" isimli belgesele açıklamalarda bulunan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, otizmli çocuklar için yapmayı hedefledikleri çalışmaları şöyle aktardı:
"Otizmli çocuklarımız, çeşitli kademelerde eğitim ile konforlu bir hayat sürecek kadar tedavi olabiliyorlar. Ancak tedavi ücretlerinin yüksekliği, ailelerin olanaklarını zorlayacak boyutta. O nedenle İzmir Üniversitesi, Bostanlıspor Kulübü ve Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği ile ortak kuracağımız merkezin maddi yönden erişilebilir ve gelecekte de sürdürülebilir sonuçlar yaratmasına önem verdik. Bu nedenle de ilk olarak ulusal, ardından da uluslararası iki kongre organize edeceğiz. Ancak daha da önemlisi, otizmli çocukları eğitecek eğitmenlerin yetiştirilmesi noktasında İzmir Üniversitesi eğitimlere ev sahipliği yapacak ve Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği işbirliğinde eğitim çalışmaları organize edecek."

hayattan
Çeşme'de tavla turnuvası

Çeşme Boyalık'taki 29 yıllık bir site olan Deniz 1'deki geleneksel tavla turnuvası heyecenla dolu geçti.
Deniz kıyısında yüzlerce kişinin izlediği bu turnuvanın en büyük destekçilerinden Ovi Nahmias, "Bu nasıl bir oyundur ki genç-yaşlı, bayan-erkek, büyük-küçük herkes bunu zevkle, heyecanla ve istekle oynuyor. İcabında yemek saati geçiyor, icabında ilaç saati geçiyor, yine de devam. İşte bu tavla..." diye değerlendiriyor.
Bu turnuvanın diğer destekçileri de Aydın Üçok ve Metin Pelit.
Ovi Nahmias'ı dinlemeye devam...
"Burada amaç yenmek, kazanmak, galip gelmek veya madalya almak değil, turnuvaya katılıp güzel vakit geçirmek, heyecan yaşamak ve başarı yolunda azimle ilerlemektir. Aynı zamanda seyreden küçük büyük herkese, kavgasız küfürsüz ve centilmence bir maç oynanabileceğini göstermektir."
Bayanlar arası tavla turnuvasında Çiğdem Güçük birinci, Monica Cosentini ikinci, Sibel Güçük de üçüncü oldu.
***
Turnuvaya katılan erkek yarışmacıların birincisi ise Süleyman Bayat oldu. Rıfat Sabanoğlu ikinci, Yıldırım Güçük de üçüncülüğü elde etti.

küpe
Kusursuz arkadaş aramak, dost edinmeyi istememek demektir.
De Sacy

fıkra
Gariban

Zil zurna sarhoş bir vatandaş karakola alınır.
Komiserin karşısına çıkarılır. Komiser sarhoşu görünce:
"Gidin şunu ayıltın..." emrini verir.
Sarhoş durur mu? Hemen atlar:
"Durun yaaa... Ben bu kafayı bulmak için ne kadar para verdim biliyor musunuz?" der.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA