• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir avuç İzmirli ERKİN USMAN

Bir avuç İzmirli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2012, 00:00
Her biri kendi mesleki dalında başarılı birer mühendis. Ne var ki, bu çalışmaların yanında bir de sanatsal yöndeki gayretleri var.
Hepsi kısa adı SİMGE olan Sanatçı İnşaat Mühendisleri Grubu olan o platformun üyesi.
Ve işte onlardan birkaçı...
***
Halit Şekerci, 1939'da Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1960 yılında İTÜTO İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Karikatüre 1957 yılında, İstanbul'daki öğrencilik yıllarında başladı.
Bu müddet içinde Akbaba, Dolmuş, Papağan, Gelincik, Gül, Ustura, Boşboğaz ve Zembil gibi mizah dergilerinde çizgileri yayınlandı. İzmir'e geldikten sonra önce Yeni Asır'da sonra Ege Ekspres gazetelerinde gündelik karikatürleri yer aldı.
Çeşitli yurtiçi ve yurtdışı sergi ve yarışmalara katıldı.
Mesleki çalışmalarına Salihli-Adalı Sağ Sahil Sulaması şantiyesinde başladı.
1962 yılında Lebip Pekinçelebi ve Nejat Tulgar ile birlikte TİBAN Proje Bürosu isimli serbest mühendislik bürosunu kurarak, sulama, drenaj, ıslah projelerinin etüt, aplikasyon ve projelendirilmesini yaptı. TİBAN Proje Bürosu'nda yurdumuzun çeşitli bölgelerinde ve Kıbrıs'ta DSİ tarafından ihale edilmiş, 40'tan fazla sulama inşaatına ait tatbikat ve kat'i projenin hazırlanmasını gerçekleştirdi.
Halen aynı işte çalışmakta ve İzmir'de yaşamaktadır.
Halit Şekerci evli ve iki çocuk babasıdır. İki de torunu var.

O, iddialı bir Türk Musikisi sanatçısı

İzmir tutkunu olan Necla Akbaşak İzmir doğumludur. Öğrenim hayatı İzmir'de geçmiştir.
1980 yılında Ege Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.
1982'de Karayolları'nın açtığı sınavı kazanarak Etüt ve Proje Başmühendisliği'nde Proje Mühendisi olarak göreve başladı.
Kuruluşun düzenlemiş olduğu Konya Beyşehir'deki Etüt ve Proje Mühendisleri kursuna katıldı.
Daha sonraki yıllarda Otoyol Proje ve Yapım başmühendisliklerinde çalıştı.
2003 yılında Karayolları'ndan ayrıldıktan sonra, Yapı Denetim Şirketi'nde çalıştı. Halen aynı kurumda Şirket Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.
Necla Akbaşak, üniversite yıllarından itibaren Türk Sanat Musikisi'ne önemli katkılarda bulunmuş olan Avni Anıl, Teoman Önaldı, Dr. Ayhan Sökmen, Vefik Ataç, Selim Öztaş gibi ustalarla çalıştı. Bugüne kadar yaklaşık iki yüzün üzerinde konser programına katıldı. Necla Akbaşak'ın müzik çalışmaları devam ediyor.
Necla Akbaşak, toplumda eğitim bakmından geri kalmış, ekonomik durumları sıkıntılı özellikle çocuk ve gençlere hizmet etmeyi amaçlayan Ümit Lions Kulübü'nde kesim başkanlığı yapmaktadır.

Bir yandan köprü yaptı öte yandan da resim...

Sanatçımız 1950 Manavgat-Antalya doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu. 1974-1991 arasında Ayvalık'ta kendi işyerinde projecilik ve müteahhitlik yaptı. 1991-1997 arasında Enta Şirketi ile Libya Şantiyesi'nde proje mimarı ve mühendis olarak çalıştı. 1997 yılında bu yana Kutlutaş-Dillingham ortak girişimi olan Aydın-İzmir otoyolu ve İzmir Çevreyolu'nda köprüler ve viyadükler mühendisi olarak çalışıyor.
Levent İdemen, evli ve bir çocuğu var. Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve İTÜ mezunları kadrosunda koro elemanı olarak görev yapıyor.
Levent İdemen, müzik çalışmaları yanında ilginç resimler de yapıyor.

Şardağ, hem kanun çalıyor hem de peyzaj yapıyor

Cemal Şardağ, 1953 Aydın doğumlu, ilk, orta ve liseyi İzmir'de bitirdi. Çukurova Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Petkim'in Atatürk Barajı ve Şahin Holding şantiyelerinde çalıştı. Serbest olarak sahil beldelerinde yazlık inşaat yaptı. 1999'dan bu yana İZBETON AŞ'de çalışıyor.
Sanatsal çalışmalarına, ortaokul yıllarında Batı müziği ile başladı. Gitar ve davul çaldı. 1955 senesinde TSM ile ilgilenmeye ve ut çalmaya başladı. Halen İTÜ'nün Türk Sanat Musikisi Korosu'nda görev yapıyor. Ayrıca kanun ile ilgileniyor.
Yağlıboya resim çalışmalarına üniversite sonrası yıllarda başladı. Peyzaj ağırlıklı resimler yapıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA