• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de örnek birliktelik ERKİN USMAN

İzmir'de örnek birliktelik

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.11.2013, 00:00
İzmir, üniversiteler kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Üniversiteler, kentte gerçekleştirilen birçok önemli organizasyonda en önde, üstelik toplu bir halde yer alıyorlar. Kısa bir süre önce gerçekleştirilen 5. İktisat Kongresi'nde veya 19-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. İstihdam Zirvesi'nde olduğu gibi. Hatta bununla da kalmayıp kente faydalı olacak birçok özel etkinlik düzenliyorlar. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan "Üniversiteler Kenti İzmir'de Uluslararası Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketliliği Çalıştayı" bunların belki de en önemlisi.
* * *
Aslında amaçları farklı olsa da benzer motivasyonlarla çalışan çok sayıda oluşum var. Fakat İzmir Üniversiteleri Platformu'nu diğerlerinden ayıran bazı önemli özellikleri var. 9 üniversitenin temsil ettiği 160.000 öğrenci, bunların başında geliyor. Buna üniversitelerin saygınlığı ve bu oluşumun istikrarı da eklenince büyük resim tamamlanıyor. Gerçekten de farklı kurum kültürlerine ve farklı yapılara sahip 9 üniversitenin 6 dönemdir bir arada kalmasını sağlamak pek kolay bir iş değil.
Bunun sağlanmasında, üniversite rektörlerinin olumlu tutumlarının yanı sıra Platform Genel Koordinatörü Dr. Cengiz Üzün'ün çabalarının da çok büyük payı var. Aralık 2008'de ortaya atılan üniversitelerin bir araya gelmesi fikrinden, bugün 6. çalışma dönemi içerisinde bulunan ve çok sayıda alt grubu bünyesinde barındıran bir büyük oluşuma dönüşme sürecinde kelimenin tam anlamıyla Platform'la yatıp Platform'la kalktı Cengiz Üzün. Bu noktada, kendisinin erken yaşta edindiği yöneticilik tecrübesini ve asıl uzmanlık alanı olan "Kişisel ve Kurumsal İletişim Stratejileri Uzmanlığı"nı da anmak gerekiyor.

Azerbaycan kadınları durmuyor

Kısa bir süre önce kuruldu bu dernek. İzmir'de yeşerme ortamı buldu. İzmir halkı, Azerbaycan kadınlarının kurdukları bu dayanışma ve kültür derneğini benimsedi. Bu dernek kısa süre içinde serpildi, büyüdü ve toplum içindeki yerine aldı. Dernek üyelerinin tamamı yüksek öğrenim görmüş, genç genç kadınlar... Azerbaycanlı hanımlar geçtiğimiz hafta Kardelen Huzurevine gittiler, oradaki insanlara moral verdiler. Şimdi hedef Lösemili Çocukların Barınma yeri...

laflama
* Bazı kadınlar abiciğim PATATES soymasını bilmeden PLATES yapmaya kalkıyorlar ya onlara gıcık kapıyorum. Ki öyle böyle değil. Kadın düşmanı da değilim halbuki!
* Anan var midur? Baban var midur? Ohh ne ala ikisi de var demek. Sor bakalım; içgüveysi kabul ediyorlar mı?
* Yok 68 kuşağıymış, yok 78 kuşağıymış. Bizler 'Son Dakika Kuşağıyız' hacı var mı ötesi?
* Ağzı olan konuşuyor ama aklı olan susuyor, susuyor, susuyor!
* Futbolda ne çok fanatik olduk çıktık. Halı saha maçında bile deplasmana gidemiyoruz abi ya !
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA