• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eğitim abidesi aile ERKİN USMAN

Eğitim abidesi aile

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2014, 00:00
Bugün sizlere geçtiğimiz yıl sonuçlanmış çok farklı bir olayı ve herkese örnek olacak; bir Karşıyaka'lı "Eğitim Gönüllüsü Aileyi" tanıtmak istiyorum.
Türk futbolunun yıldız isimlerinden KSK'li Gökhan Nil, eşi Nevin Nil ile birlikte 24 yaşında kaybettikleri evlatlarının adını sonsuza dek yaşatacak adımı attı. Nil çifti 7 yıl önce Karşıyaka'da harap vaziyette olan ancak tarihsel değeri çok büyük olan "Aydoğdu İlköğretim Okulu"nu yeniden yaratarak oğulları rahmetli Mirza Nil'in adıyla ölümsüzleştirdiler.
* * *
Gökhan Nil, çekirdekten Karşıyakalı'dır. Asım Ligleri'nden yetişip futbolu öğrenmiştir.
Karşıyaka Futbol Takımının 1951-1959 yılları arasında santrahaflığını yapmıştır. Gözünü budaktan esirgemez bir sporcuydu. Yani takımın Mehmetçiğiydi. Gökhan, bu arada Nevin Hanım'la hayatını birleştirmiştir. Mutlulukları yıllar önce başlamıştır. Şu anda evlilikleri yarım asırı aşmış durumda. Yıllar önce de adını "MİRZA" koydukları bir de evlatları dünyaya gelmişti. Ama kader bu genci hayatının baharında, 24 yaşında aramızdan aldı, ebediyete götürdü. Yıl 1988'di...
* * *
Gökhan-Nevin Nil, Mirza'yı hiç unutmadı, unutmayacaklar da. Mirza'nın adı en güzel şekilde nasıl ölümsüzleştirilebilirdi? Bunun araştırmasını yaptılar. Sonunda; Karşıyaka'nın en önemli eğitim kurumlarından Aydoğdu İlköğretim Okulu'nun içler acısı halini fark ettiler. Nil çifti ailelerinden kalan mirası ve ellerinde avuçlarında ne varsa son kuruşuna kadar bu okula harcamaya karar verdiler. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruldu, protokol yapıldı, ailenin katkılarıyla okul pırıl pırıl hale getirildi.

kentten
Minikler Soma'yı unutmadı

Çevre ve doğa dostu İlk Şirinler Anaokulu minikleri bu yıl da çevreye zarar veren atık metaryellerden kendi projelerini oluşturarak muhteşem bir sergi açtılar. 5-6 yaş grubundan oluşan minikler, doğada erimeyen plastik pet şişeleri, ambalaj kutuları ve yağ tenekelerinden oluşturdukları eserleriyle herkese örnek oldular. Çevre kirliliğine dikkat çekmek için açılan serginin, en önemli eseri ise miniklerin yaptıkları Soma maden ocağı oldu. Soma'da maden faciasında şehit olan 301 işçiyi unutmayan minikler, öğretmenlerinin desteğiyle de büyük duyarlılık gösterdiler.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA