• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Engellilere futbol takımı müjdesi ERKİN USMAN

Engellilere futbol takımı müjdesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2014, 00:00
İzmir Bostanlıspor, Türkiye'de ilk "Tekerlekli Sandalye Futbol Takımı"nı kuruyor. Takım oluşturmak için temaslara başlayan ve ön hazırlıkları tamamlayan Bostanlıspor, bu konuda Fransa Federasyonu'na da girişimde bulundu.
Avrupa ülkelerinde "Fout Faoteuil" ismiyle bilinen tekerlekli sandalye futbolunun şu ana kadar Türkiye'de oynanmadığını ifade eden Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, "Bu konuda Karşıyaka'nın eski başkanlarından, tanınmış iş ve spor adamı Yılmaz Temizocak'tan bir öneri geldi. ENAT Türkiye temsilcisi olan Nejat Şardağı ile yaptığımız görüşmelerde engellilere daha değişik bir alanda spor yaptırabileceğimizi gördük. Öneriye sıcak baktık ve takım oluşturmaya karar verdik. Alt yapımız hazır. Fransa bu işin önderlerinden. Bu nedenle de Fransa'daki federasyonla temasa geçtik. Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar bize destek verdi. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz. En kısa zamanda takımı kurarak çalışmalarımıza başlayacağız" diyor.
***
Erboy, malzeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ancak bunu da duyarlı şirketler ve yardımsever işadamları kanalıyla çözmeyi arzuladıklarını ifade ediyor ve şöyle konuşuyor:
"Bu, sporda bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projeye herkesin imza atmasını bekliyor ve diliyoruz. Şu anda, tekerlekli sandalye futbol yarışması ağır özürlülerin bile oynayabileceği tek takım spor yarışmasıdır. 90'lı yılların başlarında Fransa'da kurulan, 2000'lerin başında uluslararası gelişme gösteren spor dalı, uygulama sahası ve basketbol sahası üzerinde oynanmaktadır. Amaç sandalye ile topu kaleden geçirmek ve gol atmaktır.

küpe

Balta sapsız, çocuk bebeksiz olamaz.
C. Brentano

laflama
* Namus konusunda çok Bi-LİNÇ'li bir toplumuz!
* İndim havuz başına. Bir doberman çıktı karşıma!
* Çocukla çocuk olma derler ama, hep çocukluğu büyükler yapar!
* Sabreden derviş, travmalar atlatmış!
* Ömür biter, kredi kartı borcu bitmez !
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA