• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tatil unutkanları ERKİN USMAN

Tatil unutkanları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2014, 00:00
Tatil öncesi bir telaşla bavullar hazırlanır, sonra ağırlık limiti aşıldığı için havalimanında fazladan bagaj ücreti ödenir ve sonunda bavullar açıldığında illa bir şeylerin unutulduğu görülür! Tanıdık geldi mi? Pek çok kişiye göre bavul toplamak, kaçmanın mümkün olmadığı bir angarya... Yazın son demlerini yaşadığımız şu günlerde akıllı seyahat sitesi KAYAK.com.tr yaklaşık 6 bin Avrupalının tatil hazırlık süreçlerine ışık tutan eğlenceli bir araştırma gerçekleştirdi.
***
Araştırmaya göre tatilcilerin yüzde 70'i, bavullarını toplamadan önce muhakkak gidecekleri ülkeye dair hava tahminlerine bakıyor. Gidecekleri ülkenin hava durumuyla en az ilgilenenler Fransızlar. Sadece yüzde 35'i göz atıyor. Neredeyse tüm yıl yağan yağmurdan sıkılan Avusturyalılar ise tam tersine, hava tahminlerine bakmadan kesinlikle yola çıkmıyorlar.
KAYAK.com.tr'nin anketine göre en çok unutulanların başında dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonu şarjları geliyor; Avrupalıların yüzde 71'i tatile giderken bu eşyaları evde bırakıyor. En vahim olan ise İngilizlerin durumu, her beş İngiliz'den biri yola çıktıktan sonra pasaportu olmadığını fark edip geri dönüyor!
* * *
Araştırma gösteriyor ki Avrupalıların yüzde 51'i fazla bagaj için ücret alınmasına ses çıkarmıyor. Ancak ankete katılanların yüzde 72'si, şimdiye dek hiç kilo sınırını aşmadıklarını ve fazladan ücret ödemediklerini söylüyor.
Seyahatin en sıkıcı kısmı olan uçağa binmeden yapılan güvenlik kontrolleri, İtalyan ve İspanyollar için tam bir baş ağrısı! Fransızların ise yüzde 78'i bavullarını kontrol etmek isteyen güvenlik görevlilerini anlayışla karşılıyor.

ege'den

Çeşme'de işletmeler 'tam not' aldı

Çeşme Belediyesi'ne bağlı Zabıta Amirliği ve Sağlık Hizmetleri ekipleri; ilçede gıda alanında faaliyet gösteren işletmelerinin mutfaklarını denetledi, kontrollerden işletmeler 'tam not' aldı.
Turizm cenneti Çeşme'de, Çeşme Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Zabıta Amirliği'ne bağlı ekipler, ilçede hizmet veren fırın, kafe, beach clup, balık ve et restoran ile kumrucular başta olmak üzere gıda üretimi yapılan işletmelerde denetim yaptı.
Turizm işletmelerinin yoğunlukta olduğu Çiftlik, Dalyan, Ilıca mahalleleriyle başlayan kontrollerde; sıvı ve katı gıdaların temini, nakli, depolanması, işlenmesi ve tüketime hazır hale getirilmesinden sunumu ve muhafazasına, sağlık ve hijyen tedbirlerinden ısıtma ve soğutma sistemlerine, ürünlerin gramajından atıkların düzenli tahliyesine kadar farklı kriterler dikkate alındı.

hayattan

Bir SMS at hayat kurtar

Kanserli çocuklara yardım için yoğun çalışmalar yapan KİTVAK, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yanındaki konukevi için Egelilerden katkı bekliyor. İstedikleri öylesine küçük bir katkı ki hemen herkesin karşılayabileceği cinsten. 3502'ye bir SMS atarsanız bu hastalıkla boğuşan çocuklarımızın yardımına koşacaksınız. Hastalar ve hastane önlerinde saatlerce, gece-gündüz demeden sevdiklerini bekleyen ve bir umut ışığı yanması için dua eden hasta yakınları için planlanan konukevinin kaba inşaatı bitti, ince işlerinin gerçekleştirilmesi ve kısa zamanda hizmete girebilmesi için vefakar halkımızın katkıları gerekiyor. Biliyoruz ki o ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak ve karınca kararınca bile olsa, "Damlaya damlaya göl olur" parolasıyla bir SMS'i onlardan esirgemeyeceksiniz. Haydi... 3502'ye bir SMS lütfen.

küpe

İnsanın en büyük düşmanı, doğrudan doğruya kendisidir.
Cicero

günün fıkrası

Doğal moda

Gazeteciler Tanzanya Devlet Başkanı'nın konuğu olarak ülkeyi dolaştıktan sonra Başkan'la konuşuyordu.
"Sayın Başkan, Avrupa modası buralara henüz gelmemiş. Bayanlarınızın ayağında pantolon, dudaklarında ruj göremedik."
Başkan:
"Evet artık Avrupayı kabul etmiyoruz. Modası da turist gibi gelip geçtiğinden, doğal güzelkızlarımız farkında bile olmuyor."

laflama
* Hayatımı yazsam roman olur olmasına da; yazılarımı siz okuyabilir misiniz, endişem var yani!
* Öküzün altında buzağı niye aranmasın, niye? Belki öküz inekten boşandı ve buzağıyı annesinden kaçırdı!
* Canım ülkemde, nefret söylemi, kutuplaştırma, ötekileştirme gırla gidiyor. Bu gidişle mezarlıklarımız bile ayrı olacak, uyanın heeeey. Kutuplara ayırmayın bizi. Yoksa çok üşür yüreklerimiz.
* Aynada saçımı taramak istedim. Kendimi göremedim. Meğer ona da yasak gelmiş!
* Benim sadık yarim kara mizahtır.
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA